Osmanlı padişahlarının kaftan, kalkan ve fermanları Üsküdar'da geçit yapmaya hazırlanıyor

Üsküdar’ı, şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, cam sanatının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Yasemin Aslan Bakiri’nin camı ve metali buluşturduğu eserlerinden oluşan Billur Sergisi ile Osmanlı imparatorluğunun ihtişamını gözler önüne serecek. Billur Sergisi açılışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla, 21 Mart Pazartesi günü, saat 19.00’da Nevmekan Selimiye Galeri’de gerçekleştirilecek.

Kültür sanatın başkenti Üsküdar’da tarih yolculuğu tüm hızıyla sürüyor.

Üsküdar’ı, şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, cam sanatının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Yasemin Aslan Bakiri’nin camı ve metali buluşturduğu eserlerinden oluşan Billur Sergisi ile Osmanlı imparatorluğunun ihtişamını gözler önüne serecek.

Camın sertliği ve naifliği arasında dengeyi temsil eden kaftan, ferman ve kalkanlar camın şeffaf ve kırılgan doğası, metalin soğuk, örtücü ve sert yapısıyla yakaladığı uyumla hükümdarların dünyaya meydan okuyan ayak izlerini takip ediyor. Renkli dokusuyla tarihe farklı bir perspektiften bakan sergi, aynı zamanda camın çok yönlü bir malzeme olarak sanata sunduğu katkının sınırlarını da genişletiyor.

Yasemin Aslan Bakiri’nin her birini ilmek ilmek işlediği kaftan, kalkan, ferman ve cam nalından oluşan eserleri Billur Sergisi’nde cam sanatının geleneksel ve modern bir kombinasyonunu oluşturuyor. Osmanlı’nın ruhunu modern Türkiye’nin yenilikçi sanat anlayışıyla yoğuran bir arka plana sahip olan sergi, camın yanı sıra bakır ve gümüş gibi metallerle örülen birbirinden ihtişamlı kaftanlarla hükümdarların gücünü ve görkemini sembolize ediyor. Ayrıca her biri birbirinden özel sanat eserleri olan ferman, kalkan, duvar heykeli ve cam nalınlar sanatseverleri padişahların ve sarayların ihtişamlı dünyasına götürüyor.

 Cam sanatının yeni nesil temsilcilerinden Yasemin Aslan Bakiri’nin tüm sanatsal birikimini yansıttığı serlerinden oluşan Billur Sergisi, 21 Mart tarihinde Nevmekan Selimiye Galeri’de başlayacak. 29 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Billur Sergisi açılışı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla, 21 Mart Pazartesi günü, saat 19.00’da Nevmekan Selimiye Galeri’de gerçekleştirilecek.

 

Osmanlı padişahlarının kaftan, kalkan ve fermanları Üsküdar'da geçit yapmaya hazırlanıyor ile ilgili etiketler Üsküdar Yasemin Aslan Bakiri billur sergi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.