Osmanlı Ocakları nedir?

Osmanlı ocakları nedir? Son dönemde internette hakkında birçok araştırma yapılan Osmanlı Ocakları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Osmanlı Ocakları nedir, özelliği nedir, Osmanlı Ocakları ne iş yapar, ne zaman kuruldu gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Osmanlı Ocakları ne demek? Ne iş yapar? İşte tüm detaylar...

Osmanlı Ocakları nedir? Fatih Portakal'a siyah çelenk göndererek, "En az yüzde 52 evinde dişlerini sıkarak beklemektedir..." mesajı veren Osmanlı Ocakları üyeleri internette araştırılmaya başladı. Vatandaşlar Osmanlı Ocakları nedir, ne iş yapar, ne zaman kuruldu gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Osmanlı Ocakları nedir? Özelliği nedir? Ne iş yapar? Osmanlı Ocakları ne zaman kuruldu? İşte tüm detaylar...

Osmanlı Ocakları nedir?

OSMANLI OCAKLARI NEDİR?

Osmanlı Ocakları üyeleri, İstanbul Zeytinburnu'da bulunan Fox TV binası önünde toplandı, protesto gösterisi düzenledi, bina önüne siyah çelenk bıraktı.

“YÜZDE 52 EVLERİNDE BEKLEMEKTEDİR”

Burada konuşan Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, halkı sokağa çıkmaya teşvik eden Fatih Portakal için, “Bilmelisin ki; en az yüzde 52 evlerinde dişlerini sıkarak beklemektedir” dedi.

Fatih Portakal'ı portakal yiyerek protesto ettilerFatih Portakal'ı portakal yiyerek protesto ettiler

“DEVLETİNİN, BAYRAĞININ YANINDA KAL”

Siyah çelenge bir de kırmızı gül koyarak Portakal'a tepki gösterdiklerini söyleyen Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ey Portakal, HDP'nin çağrısına uyma. Sen HDP'li olma. Gel Türkiye Cumhuriyeti devletinin ay yıldızlı bayrağının yanında kal… Bu vatanın ekmeğini yiyip bu vatana ihanet edenler var. Öldürülen teröristlere başsağlığı dileyen ey Portakal, seni kınıyoruz.”

PORTAKAL’IN SKANDAL ÇAĞRISI

Fox TV sunucusu Fatih Portakal, Türkiye’de Fransa’daki Sarı Yelekliler hareketi gibi eylemlerin yapılması yönünde, “Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa?” demişti.

OSMANLI OCAKLARI NE İŞ YAPAR?

2015'te yayınlanan genelgede, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan "özel ve ayrıcalıklı bir himaye" gördükleri gibi hak etmedikleri bir itibar ve desteği toplum nezdinde sağlamayı hedefledikleri, böylece haksız ve doğru olmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı oluşturmaya çalıştıkları, bu "özel ve ayrıcalıklı himaye görme algısı"nın art niyetli olarak daha da ileriye götürüldüğü, gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları nezdinde haksız ve kişisel çıkarlar sağlamaya yönelik olarak kullanılmaya çalışıldığı bilgisi edinilmiştir" ifadeleri kullanılıyor.

ATAŞ'IN GENELGESİNİ DESTEKLEMİŞLERDİ

Sosyal medya üzerinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'a karşı linç kampanyası başlatan Osmanlı Ocakları resmi Twitter hesabı ve bağlantılı hesaplar haberleri Ataş'ın yaptırdığını dahi ileri sürdü. Bu kampanya üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat genelgeyi desteklediklerini belirterek "Mustafa beyin böyle bir şey söylediğine, bizi ima ettiğine inanmıyorum. Gazetenin (Aydınlık'ın) kime hizmet ettiği ortada! Oyuna gelme!" ifadelerini paylaştı.

Aydınlık Gazetesi'nin ortaya çıkardığı genelgede Ataş, "Partimizin Osmanlı Ocakları adlı oluşumla doğrudan ya da dolaylı bir biçimde herhangi bir bağı veya faaliyet birlikteliği olmadığı gibi, özellikle Kurucu Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu'nun adını kullanarak kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik bu ve benzeri oluşumlarla herhangi bir etkinlik düzenlenmesi de asla söz konusu değildir" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI DOĞRULADI

Aydınlık'ın haberleri üzerine geri dönüş yaparak AK Parti ile bağımız yok biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekliyoruz açıklaması yapan Osmanlı Ocakları'na bir darbe de Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün 4 Aralık 2015 tarihli Başbakan Müşaviri Kemal Madenoğlu imzalı belgesinin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 12 Kasım 2015 tarihli yazısı üzerine hazırlandığı görülüyor.

Genelgede şunlar yazıyor:

"Modern demokratik toplum hayatımıza olumlu katkılar sağlamak üzere yasal ve yararlı faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşları, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından geçmişte olduğu gibi günümüzde de aralarında ayrım yapılmaksızın, aynı değer ve ölçüde önemsenmekte, adil bir yaklaşımla eşit destek ve muamele görmekte ve görmeye devam etmektedir.

Ancak, son zamanlarda kamuoyunda "Osmanlı Ocakları Derneği" olarak bilinen bir dernek tarafından; derneğin internet sayfası üzerinden yapılan ve gerçeği yansıtmayan bazı paylaşımları ve faaliyetleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızdan "özel ve ayrıcalıklı bir himaye" gördükleri gibi hak etmedikleri bir itibar ve desteği toplum nezdinde sağlamayı hedefledikleri, böylece haksız ve doğru olmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı oluşturmaya çalıştıkları, bu "özel ve ayrıcalıklı himaye görme algısı"nın art niyetli olarak daha da ileriye götürüldüğü, gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları nezdinde haksız ve kişisel çıkarlar sağlamaya yönelik olarak kullanılmaya çalışıldığı bilgisi edinilmiştir.

"Osmanlı Ocakları Derneği" isimli dernek başta olmak üzere, hiçbir art niyetli kişi veya sivil toplum kuruluşunun Sayın Cumhurbaşkanımız ile doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir ilgi veya bağının bulunamayacağı gibi, ayrımcılığa sebebiyet verecek şekilde özel olarak desteklenmesi veya himaye edilmesi de mümkün değildir.

Adı geçen dernek başta olmak üzere art niyetli kişi veya sivil toplum kuruluşlarına karşı daha dikkatli olunması; herhangi bir ayrıcalık tanınmadan yasalar çerçevesinde ve sadece hak ettikleri ölçüde yardımcı olunması, yasalara aykırı ve haksız bir talep veya girşimleri söz konusu olduğunda da yasal yollara başvurulmasında tereddüt gösterilmemesi hususlarında bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim."

Osmanlı Ocakları nedir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.