Osman Nuri Paşa’nın manzarası Vera Mezat’da!

Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülaziz’e yaver ve ressam olarak hizmet veren, Hoca Ali Rıza ve Sami Yetik gibi ressamların hocası olan Osman Nuri Paşa’nın manzara resmi Vera Mezat’ın 21 Ekim Pazar günü yapılacak müzayedesinde gün yüzüne çıkıyor.

Ünlü heykeltraş Zühtü Müridoğlu’nun heykeli başına vurularak öldürülen Saniye Fenmen, Osmanlı’nın en iyi İstanbul ressamlarından Givanian, modern sanatın yükselen ressamı Tanju Demirci gibi sanatçıların eserlerinin satışa çıkacağı müzayedede, 19.yy dişçi ünitesi ve Osmanlı astroloji tahtasına kadar birçok ilginç antika obje de yer alıyor.

İki metre boyunda ‘Ya Hazret-i Pir Bahueddin Şah-ı Nakşibend’ yazılı bir dev hat levhanın da yer alacağı müzayede, 21 Ekim Pazar günü saat 14:00’de yapılacak.

Müzayede’de Yıldız Çini Fabrikası’nın baş ressamı olan Halit Naci Bey’in iki adet çok atipik iki yağlıboya eseri de satışa sunulacak.

www.veramezat.com Telefon: 0212 246 0086

Vera Mezat:  Maçka Caddesi No 29, Daire 11 Nişantaşı

Osman Nuri Paşa’nın manzarası Vera Mezat’da!

Osman Nuri Paşa’nın manzarası Vera Mezat’da! - Resim : 2

Osman Nuri Paşa’nın manzarası Vera Mezat’da! - Resim : 3

Osman Nuri Paşa’nın manzarası Vera Mezat’da! ile ilgili etiketler Müze Osman Nuri Paşa manzara vera mezat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.