Osman Kavala’nın kuzeni Meral Akşener neden ‘Kahrolsun istibdad’ diye bağırdı? Neden 27 Nisan?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gezi davasındaki kararlar tepki gösterirken söylediği "Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret" sözleri dikkat çekti. Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Akşener'in Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'i tahttan indirenlerin kullandığı sloganı söylediğine dikkat çekerek 100 yıldan uzun süredir bazı sembollerin değişmediğine dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gezi davasında aralarında Osman Kavala'nın da olduğu sanıklara hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, "Parola vatan, işareti namus! Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret!" dedi.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Akşener'in sözlerinden yola çıkarak 100 yılı aşkın süredir değişmeyen sembolleri yazdı. Akşener'in sembollerinin Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'i tahttan indiren Jön Türklerin de aynı sloganı kullandığına dikkat çekti. Güler, Akşener'in aynı sloganı kullanarak Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala'ya sahip çıktığına dikkat çekti.

Güler, "Ve birkaç gün önce HDP'li vekil Garo Paylan TBMM çatısı altında 'Türkiye'yi soykırım yapmakla' suçluyor, Ermeni terörist Karekin Pastırmacıyan'ın fotoğrafıyla bir mesaj vermeye çalışıyordu. Ermeni Devrimci Federasyonu Lideri Karekin Pastırmacıyan! 1908-1912 Erzurum mebusu Pastırmacıyan!" ifadelerini kullandı.

Turgay Güler'in "Karekin Pastırmacıyan ve kahrolsun istibdad" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Tahta veda eden Abdülhamit Han'ın o gün 'Benden sonra on yıl idare etsinler, yüz yıl idare etmiş sayacağım' dediği rivayet edilir.

Öyle de oldu.

On yıl idare edemediler ve koskoca bir imparatorluk yıkıldı.

Dün tarihler 27 Nisan'ı gösteriyordu.

Abdülhamit Han'ın tahttan indirilişinin 113. Yıldönümü.

Ne tesadüf değil mi?

113 yıl sonra, milliyetçiliğiyle övünen bir partinin genel başkanı yani Meral Akşener parti grubunda 'kahrolsun istibdad' diye bağırıyor bunu defalarca tekrarlıyordu.

15 Temmuz işgal girişimine giden yolda malum sık sık 'yurtta sulh cihanda sulh' parolasını kullanan Meral Akşener dünkü grup toplantısında yeni parolasını duyuruyordu.

'Parola vatan, işareti namus. Kahrolsun istibdad yaşasın hürriyet'!

Ve aynı Akşener 'zulüm 1453'te başladı' diyen Gezici vandalları da kutsuyor, kuzeni Osman Kavala'ya sahip çıkıyordu.

Hani şu Avrupalıların serbest bırakılması için baskı yaptıkları Osman Kavala!

Ve birkaç gün önce HDP'li vekil Garo Paylan TBMM çatısı altında 'Türkiye'yi soykırım yapmakla' suçluyor, Ermeni terörist Karekin Pastırmacıyan'ın fotoğrafıyla bir mesaj vermeye çalışıyordu.

Ermeni Devrimci Federasyonu Lideri Karekin Pastırmacıyan!

1908-1912 Erzurum mebusu Pastırmacıyan!

CHP'li Özgür Özel'in çirkin hakaret ve tehditlerini de unutmayın bu arada. Kılıçdaroğlu'nun 'daha sert mücadele' sözlerini de!

Kandil elebaşlarından gelen 'Türkiye'nin her yerini yangın yerine çevireceğiz tehditlerini de!"

 YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Osman Kavala’nın kuzeni Meral Akşener neden ‘Kahrolsun istibdad’ diye bağırdı? Neden 27 Nisan? ile ilgili etiketler Meral Akşener İYİ Parti Osman Kavala Turgay Güler gezi davası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.