Osman Kavala: PKK, rasyonel siyaset yapma kapasitesine sahip bir örgüt

Türkiye'de görev yapan 10 büyükelçinin, serbest bırakılmasını istediğine dair bildiri yayınlamasıyla yeniden gündeme gelen Osman Kavala'nın, televizyon programlarındaki sözleri de arşivden çıktı. İşte Kavala'nın İMC TV'de terör örgütü PKK ile ilgili o açıklamaları...

10 büyükelçinin uğruna 'İstenmeyen adam' ilan edilme riskine girdiği Osman Kavala'nın televizyon programında sarf ettiği sözleri sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Osman Kavala, kapatılan İMC TV'deki konuşmalarında, PKK'nın terör örgütü olmadığını, silahlı muhalefet hareketi olduğunu ve siyaseti belirleme rolü bulunduğunu söylemişti.

İşte Kavala'nın o açıklamaları:

"Bazıları PKK'yi IŞİD'le veya buna benzeyen örgütlerle mukayese etseler de şu anda PKK, rasyonel siyaset yapma kapasitesine sahip bir örgüt. Bunu da sözcüleri konuşmalarında ifade ediyorlar. Hükümetin büyük bir sorumluluğu var ama bazı durumlarda bir muhalefet hareketinin de, silahlı muhalefet hareketinin de siyaseti belirleme de önemli rolü oluyor. Bundan sonra acaba militanların silahlarını bırakmak için Türkiye'den ayrılmalarına ihtiyaç var mı?"

Osman Kavala: PKK, rasyonel siyaset yapma kapasitesine sahip bir örgüt ile ilgili etiketler Osman Kavala PKK 10 büyükelçi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.