Osman Kavala kimdir, kaç yaşında? Neden tutuklandı?

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada yargılanan, Anadolu Kültür AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da arasında bulunduğu 9 sanık hakkında verilen beraat kararlarını bozuldu. Sizler için Osman Kavala kimdir, kaç yaşında ve neden tutuklanmıştı araştırdık.

Gezi Parkı olaylarında yargılanan 9 sanıktan biri olan Osman Kavala gündem oldu. Mahkemenin beraat kararını bozması ardından merak edilen Osman Kavala kimdir, kaç yaşında ve neden tutuklanmıştı detaylar haberimizde.   

Osman Kavala kimdir?

Osman Kavala 1957 Paris doğumludur. Osman Kavala, İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünde eğitimine devam ederek mezun olmuştur.

Babası Mehmet Kavala'nın 1982 yılında ölümünün ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlamış olan Osman Kavala, İletişim yayınlarının kurucuları arasında yer alarak kariyerine devam etmiştir. Osman Kavala, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra ile evlidir.

Osman Kavala kimdir, kaç yaşında? Neden tutuklandı?

Osman Kavala; Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Açık Toplum Vakfı, TESEV, TEMA Vakfı, Tarih Vakfı, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı gibi pek çok sivil toplum örgütünde kurucu üye, yönetim kurulu üyesi veya danışma kurulu üyesi olarak bulunmaktadır.

Osman Kavala neden tutuklandı?

Osman Kavala, 1 Kasım 2017 tarihinde tutuklanmıştır. Gezi Parkı olayları sırasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmış olan iş adamı Osman Kavala, Gezi Parkı olaylarının yöneticisi ve organizatörü olmakla da yargılanmaktadır. Osman Kavala, halen cezaevinde yatmaktadır.

Osman Kavala kimdir, kaç yaşında? Neden tutuklandı? ile ilgili etiketler Osman Kavala kimdir kaç yaşında neden tutuklanmıştı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.