Osman Kavala kararını sindiremeyen Almanya'dan yeni hamle: Tüm AB ülkelerine çağrı yaptı

Gezi davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası sonrası Almanya'dan skandal hamle geldi. Berlin yönetimi, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger AB üyesi diğer ülkeleri de benzer şekilde hareket etmeye çağırdıklarını söyledi.

Gezi Davası kararı sonrası Türkiye'yi kınayan ülkeler arasında yer alan Almanya, Osman Kavala ile ilgili yeni bir adım attı.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, "Bu sabah saatlerinde Türk büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdığımızı ve hükümetin tutumunu bir kez daha net şekilde ortaya koyduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Sözcü ayrıca; AB üyesi diğer ülkeleri de benzer şekilde hareket etmeye çağırdıklarını söyledi.

"KAVALA'NIN SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da mahkeme kararının, "Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi ve AB üyelik adayı olarak taahhüt ettiği anayasal standartlara ve uluslararası yükümlülüklere açıkça aykırı olduğunu" iddia etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) aldığı kararı hatırlatan Baerbock, "Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye ise 18'er yıl hapis cezası verilmişti.

Osman Kavala kararını sindiremeyen Almanya'dan yeni hamle: Tüm AB ülkelerine çağrı yaptı ile ilgili etiketler Almanya Dışişleri Bakanlığı Osman Kavala berlin büyükelçisi gezi davası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.