Osman Kavala, Cumhuriyet Gazetesi'nin finansörü çıktı!

Cumhuriyet davasındaki yazışmalara göre; gazetede para bitince yetkililer Osman Kavala'nın yardıma koşmasını istedi. Yayın Yönetmeni Aydın Engin, Kavala'dan AB fonları konusunda da yardım istiyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan "Kızıl Soros" lakaplı iş adamı Osman Kavala ile ilgili gerçekler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

YAZIŞMA DOSYAYA GİRDİ

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Aydın Engin ve Ahmet Şık'ın da yargılandığı mahkeme dosyasına bir yazışma eklendi.

PARA LAZIM

Ensonhaber'in haberine göre, yazışmalarda, Aydın Engin'in Cumhuriyet gazetesinin AB fonlarından yararlanabilmesi için Osman Kavala'dan yardım istediği görülüyor.

Kavala'nın da bu talebe olumlu yanıt vererek gerekli çalışmalar için buluşma ayarladığı ortaya çıktı.

AYDIN ENGİN İLE OSMAN KAVALA ARASINDAKİ DİYALOG

Aydın Engin'in, Osman Kavala'ya, "Ben mi sana geleyim (ofisin değişmediyse) yoksa sen mi bana (gazeteye) gelirsin?" diye sorduğu, Osman Kavala'nın da, "Çok zahmet olmazsa gelebilir misin? Eski ofise. Elmadağ Kahve Dünyası'nın üstünde 3. Kat saat 12, 14 veya 18 olabilir" dediği, Aydın Engin'in de "18.00'de sendeyim. OK?" dediği tutanaklarda yer aldı.

Osman Kavala, Cumhuriyet Gazetesi'nin finansörü çıktı! ile ilgili etiketler Osman Kavala Cumhuriyet Gazetesi finansör aydın engin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.