Osman Erbaş dik duruşu ve gülümsemesiyle akıllarda kalacak

Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, ardında bir kahramanlık hikayesi ve güler yüzlülüğünü hatıra bıraktı. Erbaş ile ilgili hazırlanan iki duygusal video ise yürekleri sızlattı.

Yozgat’ın Yerköy ilçesi Saray köyü nüfusuna kayıtlı olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş yaklaşık 5 yıldır bu görevi yürütüyordu.

15 TEMMUZ'UN KAHRAMAN KOMUTANI

15 Temmuz darbe girişiminde ise Adana'da görevliydi. Hainlere karşı ön saflarda yer aldı. Dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı aradı... "Darbeye karşıyız" dedi.

Tümenin giriş-çıkışını beton bariyerlerle kapattı. Ankara'yı bombalayan F-16'lara yakıt için tanker uçak kaldıran Bekir Ercan Van'ı tutukladı. FETÖ'cü Van, Korgeneral Erbaş'a, "Biz sizi gözaltına almaya geliyorduk, siz bizi aldınız" demişti...

"TÜRK MİLLETİNİN ASKERİ KATİL OLAMAZ"

Türkiye Erbaş'ı, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker ve polislerin cenaze töreninde söylediği sözlerle yüreğine kazıdı. Darbecilere tepki gösteren Erbaş, "Katiller asker değil, lütfen onu yazın. Bu katiller asker değil. Katilden asker olamaz. Türk milletinin askeriyiz biz. Biz katil olamayız. Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeri katil olamaz" demişti...

Tatvan'daki helikopter kazasında şehit Erbaş, ardında bir kahramanlık hikayesi bıraktı ve gülümsemesini hatıra olarak bıraktı.

AMCASININ OĞLU OLAN MHP'Lİ VEKİLDEN DUYGUSAL VİDEO

Türkiye şehidine veda ederken, Erbaş'ı ağabeyi gibi gören amcasının oğlu Ahmet Erbaş da sosyal medya hesabından duygusal bir video paylaştı. Erbaş, videoya "Şehitlik sana yakıştı ağabey." notunu düştü.

 

Osman Erbaş dik duruşu ve gülümsemesiyle akıllarda kalacak ile ilgili etiketler video Şehit Bitlis Osman Erbaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.