Osman Baydemir kimdir? Kırmızı bülten nedir?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurt dışında olan HDP'li Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebi oluşturdu. Peki, Osman Baydemir kimdir? Kırmızı bülten nedir? İşte detaylar…

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki HDP'li Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini oluşturarak bunu Adalet Bakanlığına gönderdi.

OSMAN BAYDEMİR KİMDİR?

Osman Baydemir, 1971 yılında Diyarbakır'da doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra siyasete atılarak 2002 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde Demokratik Halk Partisi'nden milletvekili adayı oldu. 2009 senesinde de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bunun yanında Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı Üyeliği de yaptı. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği'nin de kurucuları arasında yer aldı.

2014 yılında da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu ancak seçimleri kazanamadı. 7 Haziran 2015 tarihinde de Halkların Demokratik Partisi'nden Şanlıurfa milletvekili oldu.

KIRMIZI BÜLTEN NEDİR?

'Kırmızı Bülten', bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir.

Osman Baydemir kimdir? Kırmızı bülten nedir? ile ilgili etiketler Osman Baydemir kırmızı bülten
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.