Oscarlı oyuncu William Hurt doğum gününden bir hafta önce hayatını kaybetti

Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu William Hurt, 71 yaşında yaşamını yitirdi. Acı haberi oyuncunun oğlu Will sosyal medya üzerinden duyurdu. 20 Mart 1950 tarihinde dünyaya gelen William Hurt doğum gününden tam bir hafta önce hayata veda etti.

20 Mart'ta 72. yaşını kutlamaya hazırlanan Amerikalı oyuncu William Hurt hayatını kaybetti. 2018 yılında prostat kanserine yakalandığını açıklayan oyuncunun ölüm haberi oğlu Will tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Tam adı William McChord Hurt olan oyuncunun 13 Mart günü doğal sebeplerden dolayı hayata veda ettiği belirtildi.

Hayatı boyunca iki evlilik yapan Hurt'ün Jeanne Bonnaire-Hurt, Alexander Devon Hurt, Samuel Hurt, Will Hurt adında 4 çocuğu bulunuyor.

Oscarlı oyuncu William Hurt doğum gününden bir hafta önce hayatını kaybetti


WİLLİAM HURT'ÜN OYUNCULUK KARİYERİ

Hurt, 1985 yılında "Kiss of the Spider Woman" filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" dalında Oscar almış, "Children of a Lesser God" (1986) ve "Broadcast News" (1987) ile de yine aynı dalda Oscar’a aday gösterilmişti.

"Henry V", "Fifth of July", "Richard II" ve "A Midsummer Night’s Dream" yapımlarıyla tiyatroda da başarılı bir kariyer sergileyen Hurt, "Hurlyburly"deki rolüyle Tony ödülüne aday olmuştu.

Sinemaya “Altered States” ile başlayan Hurt’un diğer filmleri arasında “ A.I. (Artificial Intelligence)”, “The Village”, “The Good Shepherd”, “Into the Wild”, “Robin Hood”, “The Incredible Hulk” ve “Black Widow” yer alıyor.

Oscarlı oyuncu William Hurt doğum gününden bir hafta önce hayatını kaybetti - Resim : 2

Oscarlı oyuncu William Hurt doğum gününden bir hafta önce hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Sosyal Medya William Hurt Prostat kanseri Kiss of the Spider Woman Oscar Ödülü The Village Into the Wild
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.