Oscarlı oyuncu Cate Blanchett, Pedro Almodóvar'ın filminde oynayacak

İki kez Oscar, üç kez BAFTA ve üç kez Altın Küre kazanan 52 yaşındaki Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett, Uuuslararası alanda tanınmış İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın yeni filmde başrol üstlenecek.

Cate Blanchett'in başrolü oynayacağı, “A Manual for Cleaning Women” ismindeki film, Almodovar’ın İngilizce çekeceği ilk sinema filmi olma özelliği taşıyor.

Almodovar’ın İspanyolca yazdığı senaryonun daha sonra İngilizceye çevrildiğini belirtti. Film, Lucia Berlin'in kadınlar hakkındaki 43 hikayeden oluşan aynı adlı kitabından uyarlandı.

Blanchet, aynı zamanda filmin yapımcıları arasında yer alıyor. Pedro Almadovar, geçen yıl “Parallel Mothers” isimli filmi yapmıştı.

Oscarlı oyuncu Cate Blanchett, Pedro Almodóvar'ın filminde oynayacak


CATE BLANCHETT HAKKINDA

Dünyaca ünlü oyuncu, Elizabeth ve Elizabeth: Altın Çağ filmlerinde canlandırdığı İngiltere kraliçesi I. Elizabeth ve Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde canlandırdığı elf kraliçesi Galadriel rolleriyle biliniyor.

Sayısız ödüller alan Blanchett, iki Akademi Ödülü, üç BAFTA Ödülü, üç Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülü, üç Altın Küre Ödülü, üç Bağımsız Ruh Ödülü, üç Ekran Aktörleri Derneği Ödülü, dört Helpmann Ödülü, altı Avustralya Akademisi ödülü sahibidir. Aviator'daki Katharine Hepburn performansıyla, Akademi Ödülü sahibi bir aktrisi canlandırdığı için Akademi Ödülü kazanan tek oyuncu oldu. Blanchett, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kazandıktan sonra En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan dört aktrisen biridir.

Blanchett'in 1997 yılında evlendiği kendisinden 3 yaş büyük olan Avustralyalı oyun yazarı, senarist ve yönetmen Andrew Upton'dan Dashiell John Upton, Edith Vivian Patricia Upton, Ignatius Martin Upton, Roman Robert Upton adında dört çocuğu bulunuyor.

Oscarlı oyuncu Cate Blanchett, Pedro Almodóvar'ın filminde oynayacak ile ilgili etiketler Pedro Almodóvar Cate Blanchett A Manual for Cleaning Women
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.