Oruçluyken sigara dumanı çekmek orucu bozar mı? Sigara içmek oruç bozar mı?

Ramazanda oruçluyken sigara dumanı çekmek orucu bozar mı sorusu gündemde. 11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç tutarken orucu bozan durumlar ve bozmayan şeyler önem kazanmakta. Peki, sigara içmek oruç bozar mı, kaza gerekir mi?

Ramazan ayında oruç tutmak Müslümanlar için farz kılınmıştır. Orucun temel unsuları arasında yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durma, nefsi bunlardan mahrum bırakmak gelmektedir. Ramazan ayının içerisinde bulunduğumuz şu günlerde özellikle sigara kullananlar, sigara dumanı gibi durumların oruç üzerindeki etkisini ve orucu bozup bozmadığını merak etmektedir.

SİGARA DUMANI ORUCU BOZAR MI?

İsteyerek tozu, dumanı, sigara dumanını yahut tütsü ve buhurların dumanını içine çekmek, sinek yutmak orucu bozmaktadır. Fakat istemeyerek ağzından veya burnundan boğazına toz, duman, sinek veya sigaranın dumanı ağza ya da burnuna girse ve bundan sakınmak da mümkün değilse oruç bozulmaz.

Oruçluyken sigara dumanı çekmek orucu bozar mı? Sigara içmek oruç bozar mı?

Oruç, kişinin bunlardan sakınması mümkün olduğu halde sakınmadığı zamanlarda bozulmaktadır.

Oruçluyken, oksijen tüpü ile saf havayı/oksijeni teneffüs etmesi orucu bozmaz. Suni olup ağızdan alınan rahatlatıcı-nefes açıcı ilaç mesabesinde olan tıbbi-kimyasal solunum maddelerini solumak ise orucu bozar.

Oruçluyken sigara dumanı çekmek orucu bozar mı? Sigara içmek oruç bozar mı? ile ilgili etiketler sigara oruç sigara dumanı sigara içmek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.