Oruçluyken sevgiliyi öpmek orucu bozar mı? Öpüşünce oruç bozulur mu?

Ramazan ayında oruçluyken sevgiliyi öpmek orucu bozar mı pek çok insan tarafından merak edilenler arasında yer aldı. Orucun bozulmasına ya da bozma hallerine giren kapsamlar insanlar tarafından araştırılmakta. Peki, öpüşünce oruç bozulur mu?

Mübarek Ramazan ayının gelişiyle bu ay içerisinde oruç tutacak olanlar bazı detayları da aksatmadan yerine getirmenin peşine düştüler. Oruç ibadetinin yerine getirildiği süre içerisinde uyulması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Peki, öpüşmek orucu bozar mı?

DUDAKTAN ÖPÜŞMEK ORUCU BOZAR MI?

Evli çiftler arasında öpüşme hadisesi kadının beyini yolcu ederken yanağını öpmesi ve sarılması gibi durumlar neticesinde olağan bir durumdur. Bunda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak burada orucun bozulmaması adına bazı hususlar dikkat çekmektedir. Bu nedenle oruç tutan eşlerin öpüşme noktasında aşırıya kaçmaktan sakınmaları gerekmektedir.

Oruç tutan bir kimsenin sevgilisinin tükürüğünü ya da ağız suyunu yutması gibi durumlarda öpüşmek orucu bozar. İslam dinine göre de temasa dayalı flört doğru olmamakla birlikte bunun neticesinde oruç tutan kişilerin el ele tutuşması dahi Ramazan’ın ruhu ile bağdaşmamaktadır.

 

Oruçluyken sevgiliyi öpmek orucu bozar mı? Öpüşünce oruç bozulur mu? ile ilgili etiketler Sevgili oruçlu öpüşmek öpmek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.