Oruçluyken lazere gitmek orucu bozar mı? Ağda, epilasyon orucu bozar mı? Dİyanet fetvası...

Mübarek Ramazan'a sayılı günler kala bazı alışkanlıklarımızı gözden geçirmenin vakti geldi. Oruçluyken yapılamayacak olan orucu bozan haller her sene internet ortamında da sıklıkla sorgulanıyor. Oruçluyken lazere gitmek, oruçlu halde ağda yaptırmak tutulan oruca zarar verir mi? Epilasyon orucu bozar mı?

Ağda ya da epilasyon orucu bozar mı sorusu merak ediliyor. 11 ayın sultanı Ramazan öncesi birçok konuda Diyanet'in görüşleri ve verdiği fetvalar merak ediliyor. Örneğin oruçluyken lazere gitmek ya da ağda yaptırmak orucu bozar mı sorusu son günlerde sorgulanıyor.

 Özellikle Ramazan öncesi araştırılan belli başlık konulardan biri de epilasyonun orucu bozup bozmayacağı. Diyanet İşler Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun ağda yaptırmak ya da lazere gidip epilasyon yaptırmak orucu bozar mı sorusuna verdiği yanıt konuyla ilgilenen birçok kişinin ortak ilgi alanı.

AĞDA, EPİLASYON ORUCU BOZAR MI?

Diyanet ağda ya da epilasyon hakkında yaptığı açıklamada, epilasyon uygulaması orucu bozmaz. Vücuttaki kıllar hangi yolla alınırsa alınsın orucu bozmaz" dedi.

Ağda yapmak ve lazer epilasyon orucu bozar mı? Diyanet fetva verdi mi?

"Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz. Burada şu husus da belirtilmelidir ki, kadının erkeğe karşı avret mahalli eller, ayaklar ve yüzü hariç tüm bedenidir. Kadının kadına karşı avret mahalli, diz kapağı ile göbek arasıdır. Zaruret ve ihtiyaç olmadan bu yerlerin dışındaki bölgelerin başka kadınlara veya erkeklere gösterilmesi caiz değildir. Bu itibarla ağda veya lazerle epilasyon yaptırmak isteyen kişinin, erkek olsun kadın olsun yabancı bir kişiye avret mahallini açması helal olmadığı gibi, bu işlemi uygulayan kişinin de bu kısma bakması ve dokunması helal değildir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 187,194-195)."

 

Oruçluyken lazere gitmek orucu bozar mı? Ağda, epilasyon orucu bozar mı? Dİyanet fetvası... ile ilgili etiketler Ramazan epilasyon orucu bozar mı ağda orucu bozar mı oruçluyken lazer
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.