Oruçluyken diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı?

Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde vatandaşlar dış fırçalamanın orucu bozup bozmadığını merak etmekte. Diyanet İşleri Başkanlığı fetvasına göre bu sorunun yanıtı cevabını buldu. Peki, oruçluyken diş fırçalanır mı?

Diş fırçalamanın oruç bozup bozmadığı vatandaşlar arasında en çok cevabı merak edilen sorulardan birisi oldu. İslam’ın en önemli ibadetlerinden biri olan ve 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayına sayılı günler kala ağız sağlığı için gerekli olan diş fırçalama işleminin oruç bozup bozmadığı sorusu akılları karıştırdı.

Diyanet tarafından bu konu hakkında yapılan bir açıklamada “Diş fırçalamak orucu bozar mı?” sorusunun yanıtı cevap buldu.

Oruçluyken diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı?

Oruçluyken diş fırçalanabilir mi?

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur.

Oruçluyken diş fırçalanır mı? Diş fırçalamak orucu bozar mı? ile ilgili etiketler oruç diş fırçalama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.