Oruçluyken cinsellik düşünmek orucu bozar mı? Diyanet oruçlu halde cinsellik düşünme konusuna açıklık getirdi

Oruçluyken yapılacak ve yapılmayacak şeyler her Ramazan en büyük merak konusu olmuştur. Oruçluyken cinsellik düşünmek orucu bozar mı sorusuna yanıt arayanlar da gerek alimlerden gerekse Diyanet İşleri'nin verdiği fetvalara bakıyor. Peki oruçlu halde cinsellikl düşünmek orucu bozar mı?

Oruç, Ramazan ayının farz ibadetidir. Oruçlu iken hangi durumla karşılaşacağımızı bilemeyiz. Ancak rahatsızlık verici durumlar da olabiliyor. Bunlardan birisi de oruçluyken cinsellik düşünmek orucu bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanalığı da orucu bozan ve bozmayan durumları daha önceden paylaşmıştı:

Oruçluyken cinsellik düşünmek orucu bozar mı?

01-Unutarak yemek.

02-Unutarak içmek.

03-Unutarak vika' (karı-koca birleşmek)

04-Unutarak hem yemek,hem içmek ve hem de birleşmek.

Hadis-i Şerif: ''Oruçlu olduğu halde unutarak yiyip içen kimse,orucunu tamamlasın.Onu yedirip içiren Allah Teala'dır.''(Müslim,Sıyam,171;Darimi,Savm,23;Ahmed b.Hanbel,2,425)

05-Bakmak veya düşünmek suretiyle boşalmak. Çünkü bu durumda cinsel ilişki, ne şekil ne de anlam bakımından yoktur. Ancak böyle boşalan kimse günahkar olur.

06-İnzal olmaksızın öpmek.Yani öpme ve okşama neticesinde hiçbir şey gelmez veya sadece mezi gelirse oruç bozulmaz,fakat meni gelirse oruç bozulur ve sadece kaza gerekir.

07-Uyuyup ihtilam olmak.

08-Cünüp olarak sabahlamak ve hatta o gün boyunca cünüp kalmak.Ancak cünüplükten temizlenmek namaz kılmak için farzdır.Cünüplükten bir an evvel temizlenmek İslamın adabındandır.Ayet-i Kerime:''Eğer cünüp iseniz temizlenin''(El-Maide:5/6). Hadis-i Şerif:''Melekler,içinde resim veya köpek yahut cünüp insanın bulunduğu eve girmezler.''(Ebu Davud,Tahare,89,Libas,129;Nesai,Tahare,167;A.b.Hanbel,1,80,83,107,139)

Oruçluyken cinsellik düşünmek orucu bozar mı? Diyanet oruçlu halde cinsellik düşünme konusuna açıklık getirdi ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan oruçluyken cinsellik düşünmek orucu bozar mı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.