Oruç tutan vatandaşlara aşı için büyük kolaylık

Koronavirüs salgınına karşı en önemli silahlardan biri olan aşı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Oruç tutan vatandaşlar için iftardan sonraki saatlerde de hastanelerde aşı yapılıyor. Uzmanlar, vatandaşların aldıkları randevuya uymaları gerektiğinin altını çiziyor.

Yurt genelinde koronavirüs ile mücadelede aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ramazan ayının gelmesi ile orucunu tehlikeye atmak istemeyen vatandaşlar aşılama konusunda tedirginlik yaşandı.

Yeni tip koronavirüse karşı aşılamada geri kalmamak adına, iftardan sonra da aşılama işlemlerine devam edildi. Orucunu açan vatandaşlar, aşı olmak için hastanelere gitti.

Oruç tutan vatandaşlara aşı için büyük kolaylık

1900 KİŞİ AŞI OLDU

Samsun’da Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 2 günde 1900 kişinin iftar sonrası aşı olduğu kaydedildi.

Samsun Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, yürütülen çalışmalara ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Aşının koronavirüs kaynaklı hastane ve yoğun bakım yatışlarının azalttığını Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı verilerde de görüyoruz. Koronavirüsü yenmek için elimizdeki en büyük silah aşı. Lütfen bu koruma kalkanını kullanın."

“RANDEVULARINA RİAYET ETSİNLER”

“Sırası gelen vatandaşlarımız hiç tereddüt etmeden randevularını alsınlar, aşılarını yaptırsınlar. Tek bir doz aşının bile ziyan olmaması için titiz bir aşı planlama süreci yürütüyoruz. Onlar da bu noktada bize yardımcı olsunlar ve mutlaka randevularına riayet etsinler."

Oruç tutan vatandaşlara aşı için büyük kolaylık - Resim : 2

“RAMAZAN AYINA ÖZEL BİR UYGULAMA”

"Aşı anlamında herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Haftada birkaç defa Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize aşı sevkiyatı düzenli olarak yapılıyor. Aşı çalışmasında ramazan ayına özel bir düzenleme gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız ramazan ayı boyunca isterlerse aşılarını iftardan sonra gece 24:00'e kadar yaptırabilecekler. Samsun'da günlük aşı kapasitesi 15 bin civarındadır."

“İFTARDAN SONRA OLMASI BİZİ MEMNUN ETTİ”

İftardan sonra aşı yaptıran Bilal Cumar, "Ramazan ayında aşı olmak biraz tedirgin etmişti ama iftardan sonra olması bizi memnun etti. Biz de iftardan sonra gelerek aşımızı olduk." dedi.

Oruç tutan vatandaşlara aşı için büyük kolaylık - Resim : 3

400 BİN AŞI YAPILDI

Sınıf öğretmeni Fahri Demir de ramazan ayı içinde aşı olmayı düşünmediğini, ancak Sağlık Bakanlığı tarafından bilgilendirme üzerine iftardan sonra randevusunu alarak aşısını yaptırdığını söyledi.

Samsun'da, salgın başlangıcından bu yana 400 binin üzerinde aşı yapıldı. İftar sonrası manzara Antalya’da da aynı oldu. Orucunu açan vatandaşlar, BioNTech ya da Sinovac aşılarından birini seçerek yaptırdı.

Oruç tutan vatandaşlara aşı için büyük kolaylık ile ilgili etiketler iftar oruç Hastane aşı randevu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.