Oruç tutamayanlar için fitre ücreti! 2021 Oruç tutmayan ne kadar para verir?

2021 Fitre ücreti belli oldu. Diyanet tarafından yapılan açıklamada Ramazan ayında temel ihtiyaçlarının ve bir yıllık borçlarının dışında belirli bir miktar mala sahip olanların vermekle yükümlü oldukları 2021 fitre ücreti ne kadar? Peki, oruç tutmayan ne kadar para verir?

Diyanet İşleri Bakanlığı, Ramazan ayında verilecek olan 2021 fitre ücreti konusunda açıklamalarda bulundu. 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 TL odluğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Din İşleri Yüksek Kurulunun Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar neticesinde 2021 yılı ramazan ayının başlangıcından 2022'nin ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 lira olarak kaydedildiği belirtildi.

Fitre miktarının belirlenmesinde, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günün şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalamasının esas alındığı ifade edildi.

Oruç tutamayanlar için fitre ücreti! 2021 Oruç tutmayan ne kadar para verir?

FİTRE NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Fıtır sadakası ya da diğer adıyla fitre, Ramazan Bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları malî bir ibadettir. Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak suretiyle, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmaktır.

Bu sayede her Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki fıtır sadakası, zekâttan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirilir.

a

Oruç tutamayanlar için fitre ücreti! 2021 Oruç tutmayan ne kadar para verir? ile ilgili etiketler oruç fitre Fidye
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.