Oruç Reis yeniden denize açıldı

Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerine bakım ve ikmal nedeniyle ara veren Oruç Reis, Antalya Limanı'ndan bu sabah ayrıldı. Oruç Reis'in Antalya Körfezi açıklarında görev beklediği belirtildi.

10 Ağustos'ta başlattığı araştırma faaliyetleri kapsamında yaklaşık 3 bin 500 kilometrelik alanda sismik veri toplayan Oruç Reis gemisi, bir hafta önce bakımlar ve ikmal için mürettebatıyla birlikte Antalya Limanı'na yanaşmıştı.

Oruç Reis gemisi tamamlanan bakım işlemlerinin ardından bugün limandan denize açıldı. Antalya Körfezi açıklarına ilerleyen gemi, burada beklemeye başladı.

DHA’nın haberine göre Oruç Reis’in daha önce demirlediği yerden oldukça uzağa gittiği ve görev beklediği öğrenildi.

ERDOĞAN 'DİPLOMASİYE FIRSAT' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oruç Reis'in diplomasiye fırsat tanımak için geri çekildiğini açıklamıştı. 

Erdoğan 'Biz Oruç Reis'i eğer bakım için şöyle bir limana çektiysek, bunun da bir anlamı vardır. Niye çektik? Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Yani diplomasiye bir fırsat tanıyalım, diplomaside bir olumlu yaklaşım ortaya koyalım, Yunanistan bizim bu yaklaşımımızı o da olumlu istikamette karşılasın ve buna göre de bir adım atalım' ifadelerini kullanmıştı.

Oruç Reis yeniden denize açıldı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Antalya Cumhurbaşkanı Doğu Akdeniz oruç reis
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.