Oruç Reis 6 ay görev yapacak

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını korumadaki kararlılığı sürüyor. Sismik araştırma gemisi Oruç Reis için 22 Aralık 2020-15 Haziran 2021 tarihlerini kapsayan 6 aylık yeni Navtex yayımlandı. Daha önce Kaş’ta çalışma yapan Oruç Reis bu kez Antalya Körfezi açıklarında sismik araştırma yapacak. Bakan Akar geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz'le ilgili, 'Planlarımızı uygulayacağız' açıklaması yapmıştı.

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in, Doğu Akdeniz’deki yeni görev yeri belli oldu.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi için yeni Navtex (denizcilere duyuru) yayınlandı. Oruç Reis’in 22 Aralık 2020-15 Haziran 2021 arasında Antalya Körfezi açıklarında sismik araştırma faaliyeti yapacağı duyuruldu. Oruç Reis’e, yeni görevinde Ataman ve Cengizhan yardımcı gemileri eşlik edecek. Bu süreçte Oruç Reis’in kablolarının zarar görmemesi için denizcilerin gemiye en az 6 mil açıktan geçmeleri uyarısı yapıldı.

YUNANİSTAN VE AB’NİN GÖZÜ GEMİDE

Oruç Reis, 29 Kasım’da tamamladığı Doğu Akdeniz’deki son araştırma çalışmaları ardından Antalya Limanı’nda bakım ve onarıma alınmıştı. Oruç Reis’in Kaş açıklarındaki faaliyetlerini tamamlaması ardından Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Avrupa Birliği, geminin yeni görev yerinin hangi bölge olacağına odaklanmıştı.

Oruç Reis 6 ay görev yapacak ile ilgili etiketler Yunanistan Hulusi Akar oruç reis navtex
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.