Oruç için abdest gerekir mi? Gusül abdesti almadan oruç tutmak geçerli olur mu?

Ramazan ayı geldi. Oruç tutacak milyonlarca insan için heyecan da başladı. Evlerde sahur için tatlı bir telaş olacak. Ancak akıllara takılan sorular da var. Oruç tutmak için abdest gerekir mi ya da gusül abdesti almadan oruç tutulunca geçer olur mu yanıtlarını aranan sorular...

Oruç için abdest gerekir mi? 2021 Ramazan ayının gelmesiyle oruç ayı da başlamış oldu. Müslüman dünyasının bu değerli ve mübarek günlerinde oruç ibabdetini aksatmayan vatandaşlar, bazı özel durumlar için de sorular soruyor. Bu soruların yanıtlarını internette arayanlar için biz de gusül almadan oruç tutmak caiz mi, geçerli olur mu sorularına yanıt aradık.

ORUÇ İÇİN ABDEST GEREKİR Mİ?

Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez.

Orucu bozan durumlar nelerdir? Diyanet açıklaması ile maddeler halinde orucu  bozan şeyler...

Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 372).

Oruç için abdest gerekir mi? Gusül abdesti almadan oruç tutmak geçerli olur mu? ile ilgili etiketler Ramazan oruç namaz abdest gusül
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.