Oruç Aruoba kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında?

Oruç Aruoba kimdir? Yazar ve şair kimliğiyle tanınan Oruç Aruoba yaşamını yitirdi. Ünlü yazarın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Çoğu kişi Oruç Aruoba'nın kim olduğunu, neden öldüğünü ve kaç yaşında olduğunu merakla arama motorları üzerinden araştırmaya devam etmektedir. Oruç Aruoba'nın kim olduğunu sizin için araştırdık. Peki, Oruç Aruoba kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Oruç Aruoba kimdir? Türkiye'nin önemli düşünürlerinden, felsefesi ve yazar kimliğiyle tanınan Oruç Aruoba yaşamını yitirdi. Birçok kişi Oruç Aruoba'nın neden öldüğünü merakla araştırmayı sürdürüyor. Akademisyen olarak başladığı kariyerine yazar, şair ve felsefeci olarak devam eden Oruç Aruoba 'Türkiye'nin Nietzsche'si' olarak biliniyordu. Oru. Aruoba'nın kim olduğunu ve hangi sebeple öldüğünü sizler için araştırdık. Peki, Oruç Aruoba kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Oruç Aruoba kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında?

Türkiye'nin önemli düşünürlerinden Oruç Aruoba 72 yaşında yaşamını yitirdi. Akademisyen olarak başladığı kariyerine yazar, şair ve felsefeci olarak devam eden Oruç Aruoba 'Türkiye'nin Nietzsche'si' olarak biliniyordu... Aruoba'nın vefat haberini sosyal medyadan Metis Yayınları duyurdu. Metis Yayınları, "Sevgili Oruç Aruoba'yı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine, okurlarına başsağlığı dileriz." mesajını paylaştı.

ORUÇ ARUOBA KİMDİR?

 

Oruç Aruoba, 14 Temmuz 1948 yılında Karamürsel, Kocaeli'de dünyaya gelmiştir. Orta öğrenimini Ankara TED kolejinde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesine devam etmiştir.

Psikoloji bölümünden lisans ve yüksek lisansını aldıktan sonra aynı üniversitede felsefe bilim uzmanı olmuştur. 1972 ve 1983 yılları arasında öğretim üyesi olarak görev yapan yazar, felsefe bölümünde doktorasını da tamamlamıştır.

Oruç Aruoba, 1976 yılında bir yıl süre ile Almanya'daki Tübingen Üniversitesinde felsefe semineri üyeliği de yapmıştır. 1981 yılında da yeni Zelandaya giden yazar, konuk öğretim üyeliği için Victroria Üniversitesinde bulunmuştur.

Akademisyen olarak başladığı kariyerine çevirmen ve yazar olarak devam etmiş düşünce ve edebiyat dünyasına önemli katkıları olan Oruç Aruoba, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli düşünürlerden de biridir.

Oruç Aruoba, aforizmalara dayalı felsefi metinleri başarılı bir şekilde kaleme almış ve Türkiye'nin Nietzchesi olarak anılmıştır.

Oruç Aruoba kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında? ile ilgili etiketler Yazar vefat şair şiir ölüm 2020 neden oldu oruç aruoba
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.