Ortaokulu bastılar: 73 çocuk kaçırıldı!

Nijerya’nın kuzeybatısında kimliği belirsiz silahlı kişiler bir okula düzenledikleri baskında 73 çocuğu kaçırdı. Bölgedeki okullardan ve köylerden çocuklar kaçırılmaya devam eden kanun kaçakları, daha önce de 100'den fazla çocuğu kaçırmışlardı.

Nijerya’nın kuzeybatısında yer alan Zamfara eyaletinin kırsal bölgesinde yer alan Kaya köyünde bulunan Hükümet Günü Ortaokulu yerel saatle 11.22'de kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından basarken, saldırganlar okulda bulunan 73 çocuğu kaçırdı. Okulda 500 öğrencinin kayıtlı olduğu bildirildi.

KURTARMA PLANI VAR: ORDU VE POLİS BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Zamfara Polis Sözcüsü Mohammed Shehu yaptığı açıklamada, kaçırılan öğrencilerin güvenli bir şekilde kurtarılmasını sağlamak için orduyla birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Zamfara eyaletinde daha fazla saldırıyı önlemek için eyalet çapındaki tüm okulların kapatılması emredilirken, Kaya köyü çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Zamfara, kuzeybatı Nijerya'daki güvenlik krizini engellemek için önlemler alan dört eyalet arasında yer alıyor. Eyalette, motosikletle seyahat eden ve ormanlarda kamp kuran silahlı grupları engellemek amacıyla bidonlarda yakıt satışı ve yakacak odunun kamyonla taşınması yasak.

OKULLARDAN ÇOCUK ÖĞRENCİLERİ KAÇIRIYORLAR

Öte yandan silahlı gruplar, geçtiğimiz sene aralık ayından bu yana Nijerya'nın kuzeybatısındaki okullara veya kolejlere yapılan bir düzineden fazla saldırıda bin 100'den fazla öğrenciyi kaçırdı.

Ortaokulu bastılar: 73 çocuk kaçırıldı! ile ilgili etiketler Nijerya Okul Çocuk kaçırma
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının asılmasına yönelik önergeye dikkat çeken bir cevap verdi. Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.