Ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı? İlkokullarda devamsızlık kaldırıldı mı?

12. sınıflara devamsızlık affı geldikten sonra lise öğrencilerinin yanı sıra ortaokul ve ilkokulda kalma olup olmadığı merak ediliyor. Peki ama ortaokul ve ilkokulda sınıfta kalma var mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlık ve sınıf geçmesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Lise son sınıfta devamsızlıktan kalma olup olmadığı öğrenciler ve veliler tarafından yakından incelenmektedir.

Okulların kapanmasına az bir zaman kala 12. sınıf öğrencileri devamsızlık durumunu yakından araştırıyor. Bir yandan YKS maratonu bir yandan okullar devam ederken devamsızlık hakkını kullanmış olan öğrenciler, sınıfta kalma olup olmadığını yakından inceleniyor.

Ortaokul ve Liselerde Sınıfta Kalma Var Mı?

Lisede 20 gün özürlü, 10 gün özürsüz olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı bulunuyor. Bu süre aşıldığında ise sınıf tekrarı yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üniversiteye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık hakkında açıklamalarda bulundu.

Lise son sınıf öğrencilerinin devamsızlıklarına ilişkin Bakan Özer, "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın." ifadelerini kullandı.

Ortaokulda devamsızlıktan kalma var mı? İlkokullarda devamsızlık kaldırıldı mı? ile ilgili etiketler lise 12. sınıf ortaokul ilkokul devamsızlık
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.