Ortaokul ve lise sınavları iptal mi? Okulların açılışı ertelendi mi?

Öğrenciler ve veliler ortaokul ve liselerde sınavların iptal edilip edilmediğini merak etmeye başladı. Yüz yüze eğitimin ertelenmesi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda sınavlarla ilgili bir son dakika duyurusu yapıldı.

Mart ayına saatler kala ortaokul ve liselerdeki sıvarlar bir kez daha gündem oldu. 1 Mart tarihinde yapılacak olan Kabine Toplantısı için okulların açılışını 1 gün daha erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde yapılacak olan sınav içinse hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, ortaokul ve lise sınavları iptal mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklama yaptığı liselerde yüz yüze sınav yapılması hususu, risk durumuna göre yön kazanacağını belirtti.

Selçuk açıklamasında, "Sınav sadece liselerle ilgili söz konusu. Yeniden düşünür müsünüz şeklinde bir öneri olarak görüyoruz biz bu tartışmaları. Ama bizim eğitim bilimleriyle ilgili bir akademik kurulumuz var. Sonuçta bir karara varıyoruz. İlkokul ve ortaokulda sınavın olmaması yönünde ortak bir karar çıktı. Neden lisede olması gerekiyor da ilkokulda olmaması gerekiyor?

Çünkü ilkokulun daha farklıdır, ilkokullarda karne notu vermiyoruz. Ama lisenin akademik hedefleri daha yüksek. Bizim destekleme yetiştirme kurslarımız ağustostan beri açık. Çocuklarımızın geleceğe dönük yapmaları gereken ödevler var. Eylülden 1 Kasım'a kadar olan döneme kadar bir karne notu vermek istiyoruz. Okullar kapanmadan önce %40'ı da sınava girdi." dedi.

Okulların açılışı ertelendi mi?

Liselerde birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavlar, 8 Mart'tan itibaren gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca 1 Mart pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca "yerinde karar" uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edileceği açıklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için okullar 8 Mart'tan itibaren planlama yapacak.

Yerinde karara bağlı olarak, okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlar da ertelenecek.

Ortaokul ve lise sınavları iptal mi? Okulların açılışı ertelendi mi? ile ilgili etiketler Sınav lise Milli Eğitim Bakanlığı okullar ortaokul
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.