Ortaokul öğrencileri vergi haftasında bilinçlendi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Barbaros Kutlutaş Ortaokulu öğrencileri ‘Vergi haftası’ nedeniyle Çaycuma Vergi Dairesi’ni ziyaret etti. 1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan vergi haftasının amacı vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesidir.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Barbaros Kutlutaş Ortaokulu öğrencileri ‘Vergi haftası’ münasebetiyle Çaycuma Vergi Dairesi’ni ziyaret etti.
1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan ‘Vergi Haftası’ kapsamında; vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Barbaros Kutlutaş Ortaokulu Müdürü Harun Toksoy ve Fen Bilgisi Öğretmeni Ercan Süzer rehberliğindeki öğrenciler, Çaycuma Vergi Dairesi’ni ziyaret etti.
Çeşitli afiş ve broşürlerle vatandaşları bilgilendirip konuya dikkat çeken öğrenciler, vergiler hakkında bilgi aldı. Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel, Türkiye genelindeki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa vergi bilincini geliştirme eğitimleri yapılacağını, vergi haftası için hazırlanan ’Şifre SİZsiniz, Geleceğin Garantisi Vergilerinizdir’ ve ’Kahveyle Hatrın, Verginle Katkın Olsun’ sloganlarının yer aldığı genel afişler ile ’Vergilerle Hayalleriniz Gerçek Olsun’ sloganının yer aldığı öğrencilere yönelik olarak hazırlanan afişlerin 81 ilde asılacağını belirterek kurumlarını ziyaret eden Barbaros Kutlutaş Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Ortaokul öğrencileri vergi haftasında bilinçlendi ile ilgili etiketler Zonguldak Çaycuma vergi dairesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.