Ortaokul mezunlarıyla lise terk öğrencilerine maddi destek! Şartları yerine getirene lise diploması!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul mezunları ile lise terklere güzel bir haber geldi. Söz konusu şartları taşıyanlara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (Meslek Lisesine) kayıt olduklar takdirde sigortaları yapılacak ve öğrencilere 1276 lira üzerinde bir yardımca bulunulacak. Bu sayede lise diploması almak içinde hak kazanılacak.

Ortaokuldan mezun olan ve liseyi terk ermek durumunda kalan öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müjdeli bir haber geldi. Buna göre; söz konusu durumlarda olan herkese Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (Meslek Lisesine) kayıt oldukları takdirde bu zaman kadar olan devamsızlıkları sonlandırılacak, sigortası yapılacak ve bu öğrencilere de 1276 lira üzerinden bir destek verilecek. Ayrıca lise diploması içinde hak kazanılmış olacak.

Söz konusu detaylarda;

- Ortaokul mezunu olup liseye kayıt yaptırmayan ya da kayıt yaptırarak liseye devam etmeyen her kişiye yeni imkan tanınacak.

- 4 Şubat 2022 tarihine kadar herhangi bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (Meslek Lisesine) kayıt olunduğu takdirde devamsızlıklar kaldırılacak.

- Sigortası yapılacak ve devlet her ay bu öğrencilere 1276 lira ve üzerinde ücret verilecek.

- Lise diploması alınmaya hak kazanılacak.

- Herhangi bir şekilde yaş şartı aranmadan bilgi almak ve kayıt yaptırmak üzere en yakın Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine (Meslek Liselerine) başvurmak gerekecek.

Gerekli belgeler

Bu imkandan; ortaokul diploması olan herkes ve liseyi herhangi bir sınıftan terketmiş herkes yararlanabilecek.

- 2 adet vesikalık fotoğraf

- Ortaokul diploması

Ortaokul mezunlarıyla lise terk öğrencilerine maddi destek! Şartları yerine getirene lise diploması! ile ilgili etiketler lise Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul mezun diploma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.