Ortaokul 5. lise 9. sınıflar kaç gün okula gidecek? 2 Kasım okullarda ders var mı?

Ortaokul 5. sınıflar ve Lise 9. sınıflar kaç gün okula gidecek? Milli Eğitim Bakanlığı’nda gelen son dakika açıklaması öğrencilerin ilgi odağı haline geldi. Peki, Haftada kaç gün ders olacak? 2 Kasım Pazartesi okullarda ders var mı, açılıyor mu? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren ortaokul 5. sınıflar ve lise 9. sınıfların kaç gün okula giderek ders yapacağı netlik kazandı. Peki, Ortaokul 5. sınıflar ve lise 9. sınıflar hangi günler okula gidecek?

MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasında, “Resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.” ifadeleri yer aldı.

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ortaokul 5. lise 9. sınıflar kaç gün okula gidecek? 2 Kasım okullarda ders var mı? ile ilgili etiketler lise 2 Kasım MEB Milli Eğitim Bakanlığı Son dakika ortaokul Sınıflar okullar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.