Ortaöğretim başarı puanı kaldırıldı mı? OBP puanı ne demek, kalktı mı?

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ortaya çıkan OBP (Ortaöğretim başarı puanı) bir kez daha gündeme geldi. Yayımlanan bir belgede bundan böyle Ortaöğretim başarı puanının kaldırıldığı iddia edildi. Peki, Ortaöğretim başarı puanı kaldırıldı mı?

Daha iyi bir üniversitede eğitim görmek adına YKS sınavına giren adaylar için oldukça büyük bir öneme sahip olan Ortaöğretim başarı puanının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırıldığı iddia edildi. Bu konuda öğrenciler ve veliler araştırmalarına başladı.

OBP Puanı Ne Demek?

Üniversitelere yerleştirmede okul puanı olarak bilinen puana Ortaöğretim Başarı Puanı yani OBP deniyor. OBP'nin açılımı "Ortaöğretim Başarı Puanı" demektir. YKS sınav sonuçları içerisinde okul puanını da görebilecek olan öğrenciler, yerleştirme puanları ile tercihlerini buna göre gerçekleştiriliyordu.

Ortaöğretim Başarı Puanı Kaldırıldı Mı?

Sosyal medyada çıkan haberlerin yalan olduğu iddiaları yer aldı. Ortaöğretim başarı puanı olan OBP'nin kaldırılıp kaldırılmadığı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Belgelerin asılsız olduğu belirtildi.

Ortaöğretim başarı puanı kaldırıldı mı? OBP puanı ne demek, kalktı mı?

Ortaöğretim başarı puanı kaldırıldı mı? OBP puanı ne demek, kalktı mı? - Resim : 2

 

Ortaöğretim başarı puanı kaldırıldı mı? OBP puanı ne demek, kalktı mı? ile ilgili etiketler Ortaöğretim başarı puanı OBP puanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.