Ortalık çöpten geçilmiyor ama CHP, CHP'ye karşı!

Maltepe Belediyesi'nde başlayan grev sonrası ilçede sokaklarda çöp yığınları oluştu. Bölgede oturan bazı vatandaşlar İBB'ye ulaşarak çöplerin toplanması için yardım istedi. Beyaz Masa'dan dün yapılan açıklamada, İBB'nin ilçe belediyesinin çöplerini toplamaya yetkisinin olmadığı açıklansa da bu sabah İBB'den bir grup personel biriken çöpleri toplamaya geldi. Ancak İBB'den gelen personel ve grevdeki personeller arasında tartışma yaşandı. Grevdeki işçiler çöplerin toplanmasına engel oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alınmıştı. İlçede grevin etkileri özellikle temizlik hizmetlerinde hissedildi, sokaklarda toplanmayan çöpler birikmeye ve kötü kokular oluşmaya başladı.

Sağlığı tehdit eden görüntülerin geldiği bölgede vatandaşlar geçtiğimiz gün Beyaz Masa'yı arayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çöplerin toplanması konusunda yardım istedi.

Ortalık çöpten geçilmiyor ama CHP, CHP'ye karşı! - Resim : 2

Konuya ilişkin açıklama yapan Beyaz Masa ise, Büyükşehir Belediyesi'nin bir ilçe belediyesinin çöplerini toplamak için yetkisinin bulunmadığı ifade etti.

İŞÇİLER ARASINDA TARTIŞMA

Ancak sabah saatlerinde bir grup İBB personeli, Maltepe'de biriken çöpleri temizlemek için bölgeye geldi. Çöpleri temizlemek isteyen İBB personeli ve grev yapan işçiler arasında tartışma çıktı.

Ortalık çöpten geçilmiyor ama CHP, CHP'ye karşı! - Resim : 3

SuperHaber grevlerini sürdüren işçiler ve çöpleri temizlemeye gelen ekiplerin tartışma anlarını saniye saniye görüntüledi. Grevdeki işçilerin müdahalesiyle çöpleri bırakan diğer işçiler daha sonra bölgeden ayrıldı.

Ortalık çöpten geçilmiyor ama CHP, CHP'ye karşı! ile ilgili etiketler Maltepe Belediye İşçi maltepe belediyesi grev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.