Ortalığı ayağa kaldıran iddia: Milyarder iş adamının eşi bavullar dolusu parayla Ukrayna'dan ayrıldı

Rusya'nın işgali sonrası hayatta kalmaya çalışan milyonlarca Ukraynalı ülkeyi terk etmeye çalışırken ortaya çıkan bir iddia herkesi şoke etti. Ukrayna'nın en zengin iş adamlarıdan biri olan ve 'Uranyum kralı' olarak bilinen Igor Kotvitsky'nin eşi Anastasia Kotvitska, milyonlarca dolar nakit parayla ülkeden ayrılmaya çalışırken Macar gümrük memurlarına takıldı. Ortaya çıkan iddialar sonrası Ukraynalı gümrük memurları hakkında soruşturma açılmasına yönelik çağrılar geldi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında milyonlarca sivil ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Rus bombalarından kaçmak için sivillerin kaçışı devam ederken ortaya çıkan bir iddia herkesi şoke etti.

Ukrayna'nın en zengin iş adamlarından biri olan eski milletvekili Igor Kotvitsky'nin eşi Anastasia Kotvitska'nın yüklü miktarda nakit parayla ülkeyi terk etmeye çalıştığı öğrenildi. Macaristan'da gümrüğe takılan Kotvitska'nın bavul ve çantalarda 28 milyon dolar ve 1.3 milyon euro taşıdığı iddia edildi. Kotvitska hakkında ceza soruşturması başlatılırken kadının ailesi iddiaları reddetti.

Ortalığı ayağa kaldıran iddia: Milyarder iş adamının eşi bavullar dolusu parayla Ukrayna'dan ayrıldı

"DOĞUM YAPMAK İÇİN ÜLKEYİ TERK ETTİ"

Anastasia Kotvitska'nın eşi Igor Kotvitsky, eşinin oldukça yüklü miktarda parayla ülkeyi terk ettiği iddialarını yalanlayarak, 'doğum yapmak içim' gittiğini iddia etti. Kotvitsky, tüm parasının Ukrayna bankalarında olduğunu sözlerine ekledi.

Ukrayna'da yayın yapan Obozrevatel gazetesinde yer alan habere göre, Macar gümrük memurlarının bulduğu paranın miktarı açıklanmadı.

Ortalığı ayağa kaldıran iddia: Milyarder iş adamının eşi bavullar dolusu parayla Ukrayna'dan ayrıldı - Resim : 2

UKRAYNALI GÜMRÜK MEMURLARI RÜŞVET Mİ ALDI?

Anastasia Kotvitska'nın yüklü miktarda parayla yurt dışına çıktığı yönündeki iddialar yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Kiev yönetiminin Rusya'nın işgali sonrası ülkeden sermaye çıkışı konusunda sert önlemler almasına rağmen ortaya çıkan bu iddia, Ukraynalı gümrük memurlarının rüşvet alıp almadığı sorusunu akıllara getirdi. Gümrük memurları hakkında ceza soruşturması yapılması yönünde çağrılar gelirken, Igor Kotvitsky'nin, yüksek nüfusunu kullanarak eşinin yüksek miktarda parayla yurt dışına göndermesinin de kuvvetle muhtemel olarak görülüyor.

Ortalığı ayağa kaldıran iddia: Milyarder iş adamının eşi bavullar dolusu parayla Ukrayna'dan ayrıldı - Resim : 3

'Uranyum kralı' olarak bilinen Igor Kotvitsky'nin eski İçişleri Bakanı Arsen Avakov ile yakın ticari ve siyasi bağları olduğu biliniyor.

Anastasia Kotvitska'nın yüklü miktarda parayla Macaristan'a gittiği iddiasını gündeme getiren Ukraynalı iş adamı Seyar Khushutov, gümrük memurlarının ülkeden nakit para çıkışına göz yummak için bir 'rüşvet tarifesi' olduğunu söyledi. Khushutov, rüşvetin ülkeden çıkarılması istenen paranın miktarına göre değişiklik gösterdiğini iddia ederek yüzde 3 ila yüzde 7,5 oranında değişiklik gösterdiğini savundu. Khushutov "Bunu yapan gümrük memurlarının ve sınır muhafızlarının isimleri dar çevrelerde iyi biliniyor" ifadelerini kullandı.

Ortalığı ayağa kaldıran iddia: Milyarder iş adamının eşi bavullar dolusu parayla Ukrayna'dan ayrıldı ile ilgili etiketler Ukrayna Para Macaristan nakit para bavul gümrük memuru Igor Kotvitsky Anastasia Kotvitska
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.