Ortada hasta yok ama o ilaçlar resmen yok satıyor!

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı sıkı önlemler nedeniyle uyuşturucu bağımlıları yeni arayışlara yöneldi. Bağımlılar, ağrı tedavisinde kullanılan ve sarı reçeteli bir ilacı sahte reçetelerle temin ediyor

Nöropatik ağrı tedavisinde kullanılan ve sarı reçeteyle satılan bir ilaca uyuşturucu bağımlıları dadandı.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, ilacı temin etmek isteyen bağımlıların sahte reçetelerle eczanelere gittiğini söylüyor.

Milliyet'in haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucuya göz açtırmaması, bağımlılıları farklı yöntemlere itti. Nöropatik ağrı tedavisinde reçete edilen ve aşırı doz kullanımıyla uyuşturucu etkisi oluşturan bir ilaç, bağımlıların yoğun talebiyle karşı karşıya.

Eczacılar ilacın son dönemde çok satılmaya başladığını söylüyor.

Eczanelere bu ilacı almaya gelenlerin büyük kısmının da gençler olduğu belirtiliyor.

İlacı almak için sahte reçetelerin oluşturulduğunu söyleyen İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, eczacıların kandırılmaya çalışıldığını anlatıyor:

SAHTE REÇETELER YAZILIYOR

“Bu ilaç, kontrole tabi dediğimiz reçeteyle satışı zorunlu olan ilaçlar listesinde. Yüksek dozda alınması uyuşturucu etkisi yapıyor. O nedenle kontrole tabi. Ve son zamanlarda suistimali çok fazla artmış bir ilacımızdır. Sahte reçeteler yazılıyor. Ve bu reçetelerden piyasada çok fazla bulunmakta. Doktorun bilgilerine erişiliyor. Doktorun bilgileri ile reçete üretiliyor. Aslında ortada hasta yok. Doktorun bilgisi dışında yazılmış reçeteler var. Bu reçetelerle eczanelerimize geliyorlar. Biz ilacı alanın kimlik kontrolünü yapıyoruz ama reçetenin doktor tarafından yazılıp yazılmadığını araştırma şansımız yok. Dolayısıyla eczacıların kandırıldığı dönemler oluyor. Ve şu aralar ise yoğun bir dönem.

Ortada hasta yok ama o ilaçlar resmen yok satıyor!

Devlet suistimalin tedbirini almış. Elektronik reçete zorunluluğu getirmiş. Doktora bir sicil ve şifre zimmetleniyor. Doktor dışında şifreyle hiçkimse reçete üretemiyor. Bu suistimalleri ve sahte reçeteleri ortadan kaldırmak için alınmış bir uygulama. Maalesef doktorlarımız çok fazla hasta baktıkları için bu şifreleri ya yardımcısı ya da hemşiresiyle paylaşıyor. Paylaşılınca da güvenlik duvarı ortadan kalkıyor. Doktorlar şifrelerini paylaşmak zorunda kalmasalar sahte reçetenin yazılma şansı yok. Sahte reçete olmadığında da bu ilacın satılma şansı yok. Herhangi bir Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidin. Doktor, 1 dakikada hasta muayene etmek zorunda. Bu düzensizlik devam ettiği sürece hepimizin canı yanmaya devam edecek.”

Ortada hasta yok ama o ilaçlar resmen yok satıyor! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.