Orta Vadeli Programın adı değişti!

Türkiyenin gelecek 3 yıl boyunca ekonomik vizyonunu çizecek olan Orta Vadeli Program'ın adı Yeni Ekonomi Programı olarak değiştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Dolmabahçe'de bugün açıkladığı Orta Vadeli Program (OVP) toplantısı öncesi basın mensupları ve katılımcılar sürprizle karşılaştı.

Hazırlanan sunum ekranında programın isminin Yeni Ekonomi Programı (YEP) olarak değiştiği görüldü.

Orta Vadeli Programın adı değişti!

OVP,  5018 sayılı Kanunun 16’ncı maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulunun en geç Eylül ayının ilk haftası sonuna kadar makro politikaları, ilkeleri, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri de kapsayacak şekilde hazırladığı iki yıllık bir programdı.

Yeni Ekonomi Programı (YEP) ise 2019-2021 yılları arasını kapsayan 3 yıllık bir program olacak. YEP'in ana teması dengelenme, disiplin ve değişim olacak.

 

 

Orta Vadeli Programın adı değişti! ile ilgili etiketler orta vadeli program ovp yeni ekonomi programı yep bakan albayrak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.