"Orta Çağ'da yaşayan bir hükümdara acıyoruz"

Müslüman Alimler Birliği, İslam'ı hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert tepki gösterdi. Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Macron'u hedef alarak "İslam dini, sizin kartondan ürettiğiniz sahte liderlerin günahından sorumlu değildir. İslam dini herhangi bir krizden geçmiyor. Sayın Macron, gelecek İslam'ındır. Hala Orta Çağ'da yaşayan bir hükümdara acıyoruz" dedi.

Ulusa sesleniş konuşmasında "İslami radikalizm ile mücadele" adı altında skandal açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "İslam bugün dünyanın her yerinde krizde” şeklindeki sözlerine Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği'den sert tepki geldi.

"İSLAM, KARTONDAN ÜRETTİĞİNİZ SAHTE LİDERLERİN GÜNAHINDAN SORUMLU DEĞİL"

Karadaği, Macron'a sosyal medya hesabından, "İslam dini, sizin kartondan ürettiğiniz sahte liderlerin günahından sorumlu değildir. İslam dini herhangi bir krizden geçmiyor." sözleri ile tepki gösterdi. 

"DİNİMİZ İÇİN ENDİŞELENMEYİN"

İslam'ın Allah'ın dini olduğunun ve seçmenlerin ruh hallerine dayalı bir yönetim sistemi olmadığının altını çizen Karadaği, "Sayın Cumhurbaşkanı (Macron), İslam dini hiçbir zaman sırtını bir yönetimin desteğine dayamadı. Ona karşı çıkanlara da kendi görüşünü dayatmak için kılıç kaldırmadı. Bundan dolayı dinimiz için endişelenmeyin." diye konuştu

"İSLAM'IN BOZULMASI VE ZAYIFLAMASI GİBİ BİR KORKUMUZ YOK"

Karadaği, başkalarının planlarına ve İslamofobiye rağmen İslam dininin hayatta olduğunu vurgulayarak, "Dinimiz bir krizden geçmiyor ve geçmeyecek. İslam dini, bir beşerin ürünü olmadığından dolayı bozulması veya zayıflaması gibi bir korkumuz yoktur." ifadesinde bulundu.

"GELECEK İSLAMINDIR"

Karadaği sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Macron, gelecek İslam'ındır. Biz, başkalarının dinlerini ve kutsallarını meşru hedefler haline getiren toplumların geleceğinden endişe ediyoruz. 21. yüzyıldayken, dini savaşlar hayaliyle hala Orta Çağ'da yaşayan bir hükümdara (Macron'a) acıyoruz." 

"AHLAKİ, İNSANİ VE SİYASİ KRİZLERLE YIKILIYORSUNUZ"

Bir kriz varsa onun da bazı Batılı politikacıların çifte standartlarından kaynaklandığını söyleyen Karadaği, "Arap ve İslam dünyasında pek çok ülkede iktidardakilerin, sizin ürününüz veya tebrik ettiğiniz darbeciler olduğunu size hatırlatırız. Sayın Macron, krizde olan sizlersiniz. Ahlaki, insani ve siyasi krizlerle yıkılıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Orta Çağ'da yaşayan bir hükümdara acıyoruz" ile ilgili etiketler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İslam Müslüman Ali Muhyiddin el-Karadaği dünya müslüman alimler birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.