Ormanların yüzde 17'si tehdit altında!

Sayıştay’ın Orman Genel Müdürlüğü raporuna göre, Türkiye’nin önemli orman bölgelerinden Bolu’da bazı orman bölgeleri işgal altında. Yine rapora göre Türkiye’deki orman varlığının yüzde 17’si de, “tapuya kayıt edilmediği” için tehdit altında.

Sayıştay’ın Orman Genel Müdürlüğü raporunda, dikkati çeken değerlendirmeler yer aldı. Raporda, orman sahalarının uygunsuz kullanımı ve orman alanlarının tapuya kaydı ile ilgili işlemlerde yavaş ilerleme olduğu tespitleri yer aldı.

102 SAHADA İŞGAL MEVCUT

Türkiye’nin önemli orman varlığının yer aldığı Bolu Aladağlar bölgesindeki Başalan Yaylası’nın Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından işgal edildiği belirtilen raporda şunlar kaydedildi:

“Saha ve buradaki yapılaşmayla ilgili olarak, Alabarda Orman İşletme Şefliği tarafından tutanak tutulduğu ve bu sahadaki yapıların ormanlık alandan uzaklaştırılması için Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı’na uyarı yazısı yazıldığı ifade edilmekte ise de Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından bu sahanın boşaltıldığı, buradaki yapıların kaldırıldığı, arazi işgal ve kullanımından kaynaklı bir kamu alacağı hesaplaması tahsil veya takibinin yapıldığına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmamıştır. Bu da belirtilen sahanın Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından halen kullanılmaya devam ettiğini göstermektedir.”
Bu örnek dışında 102 orman sahasında da uygunsuzluklar olduğu raporda belirtilirken bu sahaların koordinatlarına yer verildi.

19 MİLYON HEKTAR

Sayıştay raporunda, Orman Genel Müdürlüğü’nün, “Kadastro Envanter Verilerine” de yer verilirken 24 milyon 100 bin hektarlık orman alanının; 19 milyon 825 bin hektarlık kısmının tescilinin sağlandığı belirtildi. Geriye kalan 3506 birimdeki 4 milyon 275 bin hektarlık orman alanının ise tapuya kaydı olmadığının tespit edildiği belirtildi. Raporda, “Kadastrosu tamamlanan ormanlık alanların toplam 3 bin 506 biriminin, kadastrosu tamamlanan kısmın yüzde 17’si, Hazine adına tapu kütüğüne kaydettirilemediği, kadastro yapılsa dahi tescil olmadığından bu durumun usulsüz kullanımlara meydan verebileceği belirtildi.

Ormanların yüzde 17'si tehdit altında! ile ilgili etiketler Sayıştay Orman
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.