Orman yangınlarıyla mücadele havadan böyle yapılıyor: O anlar saniye saniye kameralarda

Manavgat ve Muğla başta olmak üzere orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Yangına müdahale eden yangın söndürme uçakları ve helikopterlerden çekilen görüntüler alevlere karşı nasıl bir savaş verildiğini gözler önüne serdi.

Başta Ege ve Akdeniz'de olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale tüm hızıyla devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 132 yangından 125'inin kontrol altına alındığını belirterek 7 noktada ise müdahalenin devam ettiğini açıkladı.

Yangınlardan en çok Manavgat, Milas ve Bodrum etkilenirken müdahale hem karadan hem de havadan sürüyor. Yangın söndürme uçakları ve helikopterler taşıdıkları tonlarca suyu alevlerin üzerine dökerek söndürmeye çalışıyor.

Uçaklardan çekilen görüntüler ise müdahalelerin nasıl yapıldığını gözler önüne serdi. Yangına müdahale eden uçaklardan çekilen görüntülerde suların nasıl alındığı ve yangın alanına taşınarak döküldüğü gözler önüne serildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli orman yangınlarına 6 uçak, 51 helikopter, 850'nin üzerinde arazöz, 5 binin üzerinde personelle müdahale edildiğini söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadele havadan böyle yapılıyor: O anlar saniye saniye kameralarda ile ilgili etiketler Yangın Orman uçak helikopter müdahale

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.