Orman yangınlarında PKK şüphesi! Ateşin Çocukları mı sabote etti?

Türkiye'nin ormanları yanarken, 70 milyonun ciğeri yandı. Antalya, Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Konya, Karaman, Kütahya ve Muğla'da çıkan onlarca yangına müdahaleler sürerken, yangınların çıkış kaynağının sabotaj olması ihtimali öne çıkıyor. Sosyal medyada Ateşin Çocukları ve terör örgütü PKK'ya lanetler yağdırıldı.

Türkiye'nin birçok şehrinde çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar alan, canlılar, evler ve 70 milyonun yüreği yandı. Antalya, Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Konya, Karaman, Kütahya ve Muğla'da çıkan onlarca yangına müdahaleler denizden, havadan ve karadan gece gündüz sürerken, yangınların çıkış kaynağının sabotaj olması ihtimali üzerinde durduruluyor.

Yangınların olduğu bölgelerdeki vatandaşların çoğu bazı kişilerin yangını çıkarıp uzaklaştığını beyan ediyor. Yangınlarla ilgili soruşturma başlatılırken, terör örgütü PKK'nın ormanları yaktığı iddiası güçleniyor.

Orman yangınlarında PKK şüphesi! Ateşin Çocukları mı sabote etti?

Dün Polatlı Topçu ve Füze Okulunda yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalan kişinin PKK yanlısı videolar çektiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca PKK terör örgütünün uzun züredir ormanlara ve turizmin baltalanmasına yönelik eylem talimatı verdiği biliniyordu.

Orman yangınlarında PKK şüphesi! Ateşin Çocukları mı sabote etti? - Resim : 2

Orman yangınlarının artmasıyla sosyal medyada #AteşinÇocukları ve #PKKYaktı etiketleri gündemin üst sıralarına tırmandı. Kendilerine Ateşin Çocukları diyen PKK'nın terörist grubunun eylemlerine dikkat çekilen paylaşımlarda, vatandaşlar insanların hayatını kaybetmesine, ormanların kül olmasına, canlıların yanarak ölmesine, yerleşim yerlerinin yok olmasına, insanların mağduriyetine sesbebiyet veren terör örgütüne lanetler yağdırdı.

Orman yangınlarında PKK şüphesi! Ateşin Çocukları mı sabote etti? - Resim : 3

Sosyal medyada isyan eden vatandaşlar, "Düşmanın en namerdi bizim payımıza düştü.", "Yaktığınız gibi yanacaksınız bir damla suya muhtaç olacaksınız.", "#PKKyaktı dememek için bin dereden getirdiğiniz sularda boğulun!" paylaşımları yaptı.

Orman yangınlarında PKK şüphesi! Ateşin Çocukları mı sabote etti? ile ilgili etiketler Türkiye PKK orman yangınları Ateşin çocukları sabotaj

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.