Orman yangınları Bodrum ve Didim'e sıçradı Otellerin bahçesine kadar dayandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları Ege kıyılarına sıçradı. Milas ve Didim'de çıkan yangınlar yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Milas'taki yangın 2 otelin bahçesine kadar geldi. Yangınları söndürmek için çalışmalar sürüyor.

Türkiye, yangın felaketleriyle boğuşurken Bodrum ve Aydın'dan da kötü haber geldi.  Muğla'nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

AA muhabiri Ali Ballı, Bodrum'daki yangına ilişkin son gelişmeleri aktardı. Ballı, "Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Oteller bölgesi burası, otel çalışanlarının da otelden çıktığını ve güvenli alanlara geçtiğini gördük. Yangın oldukça büyük" dedi.

Orman yangınları Bodrum ve Didim'e sıçradı Otellerin bahçesine kadar dayandı

"OTELLER BÖLGESİ OLDUĞU İÇİN OLDUKÇA ÖNEME SAHİP"

AA muhabiri Ballı, sözlerine şöyle devam etti:

"Milas-Bodrum sınırında bir yer. Güvercinlik Mahallesi'nde bulunuyor, burada çok büyük 5 yıldızlı oteller var. Oteller bölgesi olduğu için oldukça öneme sahip bir yer. Çok sayıda aracın bölgeye gittiğini görüyorum. Alevler şezlonglara kadar ulaşmış durumda. Teknelerdeki vatandaşlar da panik halinde. Tatilciler söndürme çalışmalarını izliyor..."

OTELLERE KADAR GELDİ

Muğla'nın Milas ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı.

Meşelik Mahallesi, Kuyucak mevkiindeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandan saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Oteller bölgesine yakın bir bölgede çıkan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevler bölgedeki 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı. Alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor. Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

Orman yangınları Bodrum ve Didim'e sıçradı Otellerin bahçesine kadar dayandı - Resim : 2

Ters esen rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

DİDİM'DE DE YANGIN ÇIKTI: YERLEŞİM ALANLARINA YAKIN BİR ALAN

Aydın'ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Efeler Mahallesi Tekağaç mevkisindeki yerleşim yeri yakında bulunan makilik alanda yangın çıktı. Bölgeden dumanlar yükseldiğini gören çevredekiler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Genel Müdürlüğüne bağlı arazözler de sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ediyor.

Orman yangınları Bodrum ve Didim'e sıçradı Otellerin bahçesine kadar dayandı - Resim : 3

CNN TÜRK sunucusu Semiha Şahin, "Maalesef bir başka yangın haberi şimdi elime ulaştı. Didim'de İnbat Koyu Efeler Mahallesi'nde yerleşim alanlarına yakın makilik alanda da bir yangın var" dedi.

Orman yangınları Bodrum ve Didim'e sıçradı Otellerin bahçesine kadar dayandı ile ilgili etiketler Aydın Yangın Bodrum Didim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.