Orman yangılarıyla mücadelede kritik öneme sahip: Bayraktar TB2 İHA, 103 yangını tespit etti

Orman yangınlarıyla mücadelede İHA'lar kritik öneme sahip oldu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli İHA Baraktar TB2'nin 1 Haziran'dan 4 Ağustos'a kadar gerçekleştirdiği uçuşlarda 103 yangını ilk anda tespit ettiğini açıkladı.

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi 8 gündür devam ederken, İHA'lar bu mücadelede kritik öneme sahip oldu. Dünya basınında gündem olan milli İHA Bayraktar TB2, orman yangınlarına karşı ön saflarda yer aldı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından Bayraktar TB2 İHA’ların orman yangınlarına karşı kullanılmasıyla ilgili bilgiler paylaştı. Demir’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Orman Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Bayraktar TB2 İHA’larımız 1 Haziran’dan 4 Ağustos’a kadar 1413 saat uçuş gerçekleştirdi ve tam 103 yangını ilk anda tespit etti. EGM ve TSK’ya ait TB2 İHA’larımız ise 29 Temmuz’dan 4 Ağustos’a kadar 422 saat uçtu.

İHA’larımız içimizi yakan orman yangınlarıyla mücadelede kritik görevlerine devam edecek. Bu mücadelede alın teri döken tüm kahramanlarımıza şükranlarımızla."

Orman yangılarıyla mücadelede kritik öneme sahip: Bayraktar TB2 İHA, 103 yangını tespit etti ile ilgili etiketler İsmail Demir İHA Orman Yangını bayraktar tb2 tespit

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.