Orman yakmanın cezası ne kadar? Kaç yıl hapis? Para cezası var mı?

Orman yangınları Türkiye'yi esir almış durumda. Ülkenin birçok farklı noktasında eş zamanlı olarak çıkan orman yangınları özellikle Antalya, Muğla, Marmaris gibi turistik bölgelerde kendini daha çok hissettiyor. Çıkan yangınların sabotaj olma ihtimali üzerinde duran yetkililer konuyla ilgili soruşturmaya da devam ediyor. Peki Orman yakmanın cezası ne kadar? Orman yakana kaç yıl hapis cezası veriliyor?

Türkiye'de yüzde 89'u insan kaynaklı çıkan orman yangınları özellikle son birkaç gündür Türkiye'nin gündemini meşgul ediyor. Eş zamanlı olarak yurdun birçok bölgesinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangınlar sonrası birçok can ve mal kaybı da yaşanıyor.

Durumun vahametini internet ve sosyal medyada izleyen vatandaşlar ise orman yakanların cezasız kalmaması için paylaşımlarda bulunuyor. Peki kasten orman yakmanın cezası ne kadar?

ORMAN YAKMANIN CEZASI NE KADAR?

Müebbet hapis cezası da dahil olmak üzere orman yakmanın ağır bir cezası bulunuyor. Dikkatsizlik sonucu çıkan orman yangınlarında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilirken, failin yangının söndürülmesi noktasında göstereceği çabaya ve zararın azlığına göre ceza yarıya kadar indirilebiliyor.

Söndürme ve ağaçlandırma masrafları faillerden tahsil ediliyor

Kasten orman yakan kişi 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılıyor.

Yangın esnasındaki söndürme faaliyeti ve sonrasındaki ağaçlandırma faaliyetlerine ait masraflar yangına sebep olan kişilerden tahsil ediliyor.

Orman yakmanın cezası ne kadar? Kaç yıl hapis? Para cezası var mı? ile ilgili etiketler Orman Yangını Orman orman yakmanın cezası ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.