Orman Yakma Terörü

Veda Kılıç

Veda Kılıç

Son aylarda, ülkemizde terör eylem modası olmuş orman yakma girişimleri şimdi Hatay’da yükselen alevlerle ayyuka çıktı.

Yerleşim birimlerine ulaşan yangından kaçmaya çalışanların görüntüsü, yanan milyonlarca ağacın alevler arasında yere serilişi, gökyüzünün nefesini tıkayan duman bulutları, acı içinde kıvranarak yanan milyarlarca hayvanın, böceğin duyulmayan çığlıkları… Hepsi ama hepsi taşeron terör örgütünün reklamı, tıslayan amaçları için.

Tablonun, kendilerine “Ateşin Çocukları” adını veren PKK’lıların işi olduğu söyleniyor! Bu adın bana ilk düşündürdüğü şeytan oldu. Asıl söylenmek istenen “Şeytanın Çocukları” mı dedim!
Öyleyse, yaptıkları yıkıcılığın insaniyet çizgisindeki yersizliğini imleme seçiminde, maksat hasıl olmuş.

Zaten terör örgütü ve eylemcileri kendilerini hangi adla da kodlasa çirkinlikle anılma kaderleri değişmez ve ardına saklandıkları büyük sloganlar habis eylemlerinde eriyip düşer.
İyi-kötü savaşında, kötünün daima kaybedeceğine şüphe yok; yeter ki “insan” olma sorumluluğu taşıyan her birey saldırılara gücünce mukavemet etsin ve Rabb’ine güvensin.
Kurtuluş Şavaşı’ndan sonraki en büyük şer ittifakının karşısında ayakta durmayı başarıyoruz. Gelişmiş tekniklerle sahnelenen türlü hile ve oyuna yerli güçle karşı duruyoruz.

Böyle olunca, sınır ötemizde, komşumuzda, ormanımızda, bizi yıkmak için sayısız ateş yanar, yakılır. İçine çekildiğimiz kederle, kaderci davranıp bunlara alışacak, mukavemetimizi gevşetecek halimiz asla yok!

Yara alan her uzvumuzu tedavi edecek, düşen her fidanın, yanan her ocağın yerine yenisini elbirliği ile dikeceğiz. Bunu yaparken de, ağaç sloganına ülke yakmaya girişmiş; çevrecilik maskesi ile türlü yalan ve provakasyondan güç devşirmiş, terör örgütü ile işbirliğine girmiş hiçbir simanın, odağın desteğine ihtiyacımız yok.

Varsın, şeytan hep yaptığı gibi değişik kisvelere bürüne bürüne aramızda dolaşsın dursun. “Bize Allah (cc) yeter, “O” ne güzel vekildir.”

Not: Ben bu yazıyı noktaladığımda, Hatay yangınının kontrol altına alındığı haberi geldi. Elhamdulillah.

Diğer Yazıları