Restoran sahiplerine kötü haber

Hürriyet gazetesi yazarı Orkun Ün, Çin'den satın alınan koronavirüs aşısının beklenenden geç şekilde Türkiye'ye gelmesi nedeniyle ocak ortasında açılması planlanan restoranların bir süre daha açılamayacağını iddia etti.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Ülkemizde son birkaç ayda vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı. Bu nedenle çeşitli kısıtlamalar yeniden hayatımıza girdi.

Koronavirüs aşı çalışmalarının sonuç vermesiyle birlikte Türkiye başta olmak üzere birçok ülke vatandaşları için aşı temin etti.

Türkiye'nin Çin'den satın aldığı aşılar, geçtiğimiz günlerde biraz gecikmeli de olsa teslim edildi.

''RESTORANLAR İÇİN SÜRE UZADI''

Bu durumu bugünkü köşesinden değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Orkun Ün, “Aşının Türkiye’ye gelişinde ufak bir gecikme yaşanınca daha önce ocak ortası gibi açılması planlanan restoranlar için süre biraz daha uzadı” görüşünü savundu.

''ŞUBAT ORTASI GİBİ MASALARDA OTURACAĞIZ''

Ün bugünkü yazısında, “Çok kişi soruyor... Çok fazla mail alıyorum... ‘15 Ocak’tan sonra restoran ve kafeler açılıyor dedin ne oldu o iş’ diyorlar. Hemen söyleyeyim... Aşının Türkiye’ye gelişinde ufak bir gecikme yaşanınca daha önce ocak ortası gibi açılması planlanan restoranlar için süre biraz daha uzadı. Yani ikinci yeni normal için biraz daha zamana ihtiyaç var. Paniğe gerek yok. Aylarca beklemeyeceğiz. Şubat ortası gibi masalarda oturup özlediğimiz dost sohbetlerine kavuşacağız." ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Restoran sahiplerine kötü haber ile ilgili etiketler Korona Hürriyet restoran aşı orkun ün
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.