Orkun Işıtmak öldü mü?

Sosyal medya sitesi Twitter'da Orkun Işıtmak'ın öldüğü iddia edildi. Ünlü YouTuber vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. 1996 senesinde dünyaya gelen ünlü YouTuber son olarak Gezi olaylarında polise küfür eden videolarıyla gündeme gelmişti. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen ve İstanbul Üniversite’sini kazanan Işıtmak Youtube’de daha kaliteli ve güzel içerikler oluşturmak hayatını yaşamak için eğitimine bir süre ara vermiştir.  Peki, Orkun Işıtmak öldü mü? Hayatını mı kaybetti? Detaylar haberimizde...

Orkun Işıtmak öldü mü? 1996 senesinde dünyaya gelen Orkun Işıtmak aslen İzmirlidir. 3 buçuk milyon takipçisi bulunan YouTuber lise eğitimini İzmir’de Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi’nde almıştır. Peki, Orkun Işıtmak öldü mü? Hayatını mı kaybetti? Detaylar haberimizde...

orkun_AsAtmak_AldA_mA_iAerik

ÜNLÜ YOUTUBER HAYATINI MI KAYBETTİ?

Sosyal medya sitesi Twitter’da Orkun Işıtmak’ın hayatını kaybettiği iddia edildi. Ancak bu iddialarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

ORKUN IŞITMAK KİMDİR?

1996 senesinde dünyaya gelen Orkun Işıtmak aslen İzmirlidir. 3 buçuk milyon takipçisi bulunan YouTuber lise eğitimini İzmir’de Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi’nde almıştır

Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen ve İstanbul Üniversite’sini kazanan Işıtmak Youtube’de daha kaliteli ve güzel içerikler oluşturmak hayatını yaşamak için eğitimine bir süre ara vermiştir.

Her videosu ilgiyle takip edilen ve en çok izlenenler listesinde başında yer yalan YouTuber çektiği her video ile ününe ün katmıştır.

İlk olarak korku oyunları içeriği ile sevenlerinin karşısına çıkmış ardında bir risk alarak tamamen vlogger olmuştur.

Son olarak Gezi parkı olaylarında polise küfür ettiği videoları Ayyıldız Tim tarafından ifşa edilen Orkun Işıtmak büyük tepki görmüştür.

YOUTUBER NEDİR?

Aslında her şey Google'ın Youtube'ı satın alması ile başlıyor. Çünkü Google (Adsense) reklamlardan kazandığı parayı kullanıcıları ile paylaşmak istiyor. Youtube ise Adsense ile beraber çalışarak kazancının bir kısmını Youtube için içerik üretmeye çalışan kişiler ile paylaşıyor. İşte tam bu noktada insanlar Youtube için video çekerek kendilerine ek bir kazanç sağlamak amacındalar. Elbette ki bazı insanlar bu işi çok daha profesyonel yaparak ve popüler konular hakkında videolar çekerek çok büyük paralar kazanmaya başlıyor ve böylece Youtuber’lık kavramı doğuyor.

vlogger

VLOGGER NEDİR?

Vlogger, “Video-logger” kelimesinin kısaltılmış halidir. “Video-logger” ise, videolar oluşturan kişi manasına gelir. Vlogger'lar; Blogger'lar ile aynı işi yaparlar fakat içeriklerini yazmak yerine, kamera karşısına geçerek üretirler. Günümüzde en popüler Vlog kanalları YouTube'dadır. YouTube'a bir e-posta adresiyle üye olan herkes bir kanal açabilir, bunun için herhangi bir başvuru veya ödeme yapılmasına gerek yoktur. Kanalınızı ve ürettiğiniz içerikleri beğenerek kanalınızı takip etmeye başlayan kişilere ‘takipçi’ değil ‘abone” denir. Herkes eşit şekilde sıfır abone ile başlar.

YOUTUBE KANALI AÇMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

– İyi bir kamera edinin.

– Bir tripod edinin.

– Bir konu/alan belirleyin.

– Kanalınızın adını belirleyin.

– YouTube'da istediğin ismi kullanmakta olan bir kanal var mı diye kontrol edin.

– Kanal profil & başlık resmi belirleyin. (Kurgu yapabilmek için bir bilgisayara & bir kurgu yazılımı da gerekecek)

– Farklı ve özgün olmaya çalışın.

– Gelen yapıcı eleştirileri dikkate alın.

– Başkalarını izleyin ama taklit etmeyin

İZLENME BAŞINA NE KADAR PARA KAZANACAĞIM?

Bu sorunun net bir cevabı yok. Çünkü bu videolarınızda yayınlanan reklamlarından hangi ülkelerden izlendiğine kadar bir sürü kritere göre değişiklik gösteriyor.Youtuber olmak aslında kolay ancak popüler konular seçip kaliteli işler üretmelisiniz.

new-youtube-logo-840x402_1

YOUTUBE

YouTube, bir video barındırma web sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Kasım 2006'da Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmıştır. Günümüzde Google'ın yan kuruluşlarından biri olarak faaliyetine devam etmektedir. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkanı sunmaktadır. Medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak; Video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

Youtube üzerindeki içerikler genelde bireyler tarafından yüklenir. Fakat CBS, BBC, Vevo, Hulu gibi şirketler ve diğer organizasyonlar da Youtube ortaklık programı ile içeriklerinin bir kısmını yayınlamaktadır. Site içi üyelik almayan kullanıcılar videoları izleyebilir. Onaylı üyeler ise kendi yayın kanallarına video yükleyebilir. Saldırganlık potansiyeli olan içerikler sadece 18 yaşından büyük olduğunu onaylayan üyeler tarafından izlenebilir.

Orkun Işıtmak öldü mü? ile ilgili etiketler Orkun Işıtmak oldu mu hayatını mı kaybetti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.