Orkestra şefini sigortasız çalıştıran Fatih Ürek ceza almaktan kurtulamadı

Orkestra şefi Oğuz Mühürdar, 55 yaşındaki şarkıcı Fatih Ürek’in kendisini sigortasız çalıştırdığı iddiasıyla açtığı davayı kazandı. Mahkeme 3 bin 581 günlük sigorta ücretinin ödenmesini istedi. Bu durum sahne ve performans sanatçıları yönünden verilen ve Yüksek Mahkeme tarafından onan emsal niteliğinde bir karar oldu.

Fatih Ürek'in 10 yıl orkestra şefliğini yapan Oğuz Mühürdar, Ürek'in kendisini sigortasız çalıştırdığı iddiasıyla avukatı Gökhan Alpertunga aracılığıyla 2014 yılında İstanbul İş Mahkemesine başvurarak dava açmıştı. Mührüdar'ın avukatı Alpertunga dava dilekçesinde, müvekkili Mühürdar'ın 2002 yılında Ürek'in yanında orkestra şefi olarak işe başladığını, fakat ünlü sanatçı Fatih Ürek'in Sosyal Güvenlik Kurumu'na verilmesi gereken belgeleri kuruma teslim etmeyerek, sigorta primleri de yatırılmadığını iddia etmişti. 2012 yılında işine son verilinceye kadar ücret karşılığı çalışmasına rağmen, işveren Ürek'in bu sigortaya bildirmediğimiz ileri sürmüştü.

Orkestra şefini sigortasız çalıştıran Fatih Ürek ceza almaktan kurtulamadı

ORKESTRA ŞEFİNİ SİGORTASIZ ÇALIŞTIRDI

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre; Orkestra şefi Oğuz Mühürdar, Ürek ile çalıştığına dair fotoğraf ve videoyu da dava dosyasına delil olarak sunmuştu. İstanbul İş Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonunda hakim, Ürek'in 3 bin 581 gün Mühürdar'ı sigortasız çalıştırdığına hükmederek, sigorta ücretinin ödenmesine karar verdi. Karara itiraz eden Ürek, herhangi bir muhalefetin olmadığını beyan edip kararın bozulması talebiyle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu. Bölge Adliye Mahkemesi, Ürek'in itirazını reddetti.

Orkestra şefini sigortasız çalıştıran Fatih Ürek ceza almaktan kurtulamadı

 

Ünlü sanatçı bu kez Bölge Adliye Mahkemesi kararına itiraz etti. Dosya, bir üst mahkeme olan Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay Hukuk Dairesi, Bölge Adliye Mahkemesi kararının yerinde olduğuna hükmetti. Ürek'in tüm temyiz itirazların reddederek, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğunu belirterek, verilen hükmü onadı. Sabah sigortasız çalışan Orkestra şefi Oğuz Mühürdar'ın avukatı Gökhan Alpertunga'ya ulaştı. Avukat Alpertunga kararın emsal niteliğini taşıdığını söyleyerek, 'Mahkeme tarafından bu konudaki önceki kararların aksine, müvekkilinin bir hizmet akdiyle ve kesintisiz olarak çalıştığının, bağımlı şekilde düzenli bir çalışma ilişkisi ile eylemli çalışmanın varlığının tespit edildi. Bu kararın sahne ve performans sanatçıları yönünden verilen ve Yüksek Mahkeme tarafından da onanan kararın emsal niteliğindedir' dedi.

 

 

Orkestra şefini sigortasız çalıştıran Fatih Ürek ceza almaktan kurtulamadı ile ilgili etiketler Fatih Ürek mahkeme dava Oğuz Mühürdar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.