Orhan Gencebay'ın sahne kıyafetleri açıklamasına Sevcan Orhan'dan sert tepki

39 yaşındaki halk müziği sanatçısı Sevcan Orhan, tv8'de ekrana gelen 'Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa' programının konuğu oldu. Sevcan Orhan, Orhan Gencebay'ın geçtiğimiz günlerde kadın şarkıcıların dekolteli ve cesur sahne kıyafetleriyle ilgili yaptığı açıklama hakkında konuştu. Sevcan Orhan 'Edep, kıyafetle ölçülen bir duygu değildir.' ifadelerini kullandı.

Usta sanatçı Orhan Gencebay, geçtiğimiz günlerde kadın meslektaşlarının sahne kıyafetleri hakkında “Yerli ve milli müzik sektörümüzde üretim durmuştur. Bunun nedeni, üreten sanatçıların maddi ve manevi haklarını alamamasıdır. Devletimiz bu duruma el atarsa gereğini yapacaktır. Devletimizden para beklemiyoruz. Sadece haklarımızı almamız konusunda bize gerekeni yapma imkanı vermelerini istiyoruz.” açıklamasını yapmıştı. 77 yaşındaki sanatçının bu açıklaması bazı kesim tarafından destek bulurken kimileri tarafından ise eleştirilmişti.

Orhan Gencebay'ın bu açıklamaları karşısında bir yorum da Sevcan Orhan'dan geldi. tv8 ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan '2. Sayfa' programının konuğu olan Sevcan Orhan, usta sanatçının açıklamaları karşısında bakın neler söyledi...

Orhan Gencebay'ın sahne kıyafetleri açıklamasına Sevcan Orhan'dan sert tepki

 

Orhan Gencebay'ın ünlü kadınların dekolte sahne kostümleri için, "Tabii ki biz mayoyla çıkmıyoruz, biraz daha günlük kıyafetlerle çıkabiliyoruz. Bunların hepsinin düşünerek gereğinin olması lazım diyorum, bu edeple ilgili, akılla ilgili" demesi üzerine bir yorum da Sevcan Orhan'dan geldi.


''PARMAĞINLA BENİ GÖSTERİRKEN BİR BAK BU KADAR TEMİZ MİSİN?''


2. Sayfa'nın konuğu olan Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, Orhan Gencebay'ın sözlerine "Sana ne bana ne kime ne? Özgürlüklerden taviz verilmesi taraftarı değilim. Edep, kıyafetle ölçülen bir duygu değildir. Bir insan neden çok bahsediyorsa orada bir kusuru vardır. Edep edep edep. Gerçekten parmağınla beni gösterirken bir bak bu kadar temiz misin? Bir insanı eleştirmek için anamdan yeni doğmam lazım." dedi.


Orhan Gencebay'ın sahne kıyafetleri açıklamasına Sevcan Orhan'dan sert tepki


SEVCAN ORHAN KİMDİR?

Sevcan Orhan (d. 16 Ağustos 1982, İstanbul). Aslen Erzincanlı olan bir Türk halk müziği sanatçısıdır. Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. Lisede okurken bir gazetenin düzenlemiş olduğu liseler arası Türk halk müziği yarışmasında üçüncülüğü kazandı. Lise eğitiminin ardından İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ses eğitimi bölümüne girdi. 2000 yılında Nenni Bebek isimli ilk müzik albümünü çıkardı. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda üslup ve repertuvar dersleri vermektedir. 2012-2013 arası Star TV'de Ayşe Özyılmazel'in ayrılmasından sonra türkücü Alişan ile birlikte 'Alişan ile Sevcan' isimli sabah programını sunmuştur.


Albümleri

• Nenni Bebek (2000)

• Bir Türküydü Yaşamak (2003)

• Adı Aşk (2008)

• Zemheriden Ötesi Bahar (2011)

• Düşten Gerçeğe (2014)

• İçimden Geldi Söyledim (2019)

 

Orhan Gencebay'ın sahne kıyafetleri açıklamasına Sevcan Orhan'dan sert tepki ile ilgili etiketler Sevcan Orhan Orhan Gencebay sahne kostümü kıyafet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.