Orduyu yıpratma çabasına Cumhuriyet'ten destek

Son dönemde yapılan art arda yalan haberlerle Türk ordusu yıpratılmaya çalışılıyor. Orduya karşı başlatılan bu sistematik saldırılara bugün bir yenisi daha eklendi. Cumhuriyet gazetesi, yaptığı haberde Tuğamiral M.S.nin sözleşmeli subay olduğunu ve AK Parti döneminde sözleşmeli subaylara general olma hakkı tanındığını iddia etti. SuperHaber bu iddiayı araştırdı ve Cumhuriyet'in haberinin yalan olduğunu ortaya çıkardı.

Türk ordusuna yönelik saldırılar ilk önce 'irtica' tartışmaları ile başladı. Harp okullarına giriş yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikte "irtica" kavramı çıkarılmış, onun yerine "terörle iltisaklı" ibaresi gelmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yapılan "İrticaya yeşil ışık yakılıyor" yorumlarının doğru olmadığını belirterek "Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası" demişti.

Daha sonra Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Mustafa Kemal Atatürk'ün adının, askeri kurs yönergelerinden çıkarıldığı iddiasında bulundu. Bu iddia SuperHaber'in araştırması sonrası yalanlandı.

Geçtiğimiz günlerde ise Milli Savunma Üniversitesi'nde "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" dersinin kaldırıldığı öne sürüldü ve bu iddianın da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

SİSTEMATİK SALDIRILARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Türk ordusuna yönelik düzenlenen bu sistematik saldırılara bugün bir yenisi daha eklendi.

Cumhuriyet gazetesi, bir süredir üzerinden tartışma yaratılan Tuğamiral M.S.nin sözleşmeli subay olduğunu ve AK Parti döneminde sözleşmeli subaylara general olma hakkı tanındığını ileri sürdü.

SÖZLEŞMELİ SUBAY DEĞİL, DENİZ HARP OKULU MEZUNU!

SuperHaber'in yaptığı araştırmalar sonucunda bu haberin de yalan olduğu ortaya çıktı.

Tuğamiral M.S.'nin, Cumhuriyet'in belirttiği gibi sözleşmeli bir subay değil, 1991 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun bir asker olduğu öğrenildi.

 

 

Orduyu yıpratma çabasına Cumhuriyet'ten destek ile ilgili etiketler Cumhuriyet türk ordusu yalan haber tuğamiral
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.