Orduevlerinde "darbe ofisleri" mi var?

Yeni Şafak'ın bugün emekli amiraller bildirisi hakkında hazırladığı bir haber büyük tartışma yaratacağa benziyor. Gazete Osman Özgan imzalı haberinde, "Emekli kuvvet komutanlarına çalışmaları için orduevlerinde bir oda tahsis edildiği öğrenildi." bilgisine yer verdi. Bu durum gazete tarafından, yeni düzenlemelere atıfla "Orduevinde darbe ofisi açamayacaklar" ifadesi ile eleştirildi.

104 emekli amiralin darbe imalı bildirisiyle ilgili soruşturma sürerken Yeni Şafak bugün Osman Özgan imzalı haberinde  "Emekli kuvvet komutanlarına çalışmaları için orduevlerinde bir oda tahsis edildiği öğrenildi." bilgisine yer verdi.

AK Parti’nin, yasa değişikliği gerektiren bazı düzenlemeler üzerinde çalışmaya başladığı bu günlerde Yeni Şafak "Orduevinde darbe ofisi açamayacaklar" ifadesiyle  yeni düzenlemelere atıfta bulundu.

İşte Yeni Şafak'ın haberinde geçen o bölüm: 

'ORDUEVİNDE DARBE OFİSİ AÇAMAYACAKLAR'

Emekli kuvvet komutanlarına çalışmaları için orduevlerinde bir oda tahsis edildiği öğrenildi. 104 amiralin arasında da eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Eşref Uğur Yiğit, Murat Bilgel ve Bülent Bostanoğlu bulunuyordu. Emekli 3 Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın orduevlerinde çalışma ofisi açma haklarının iptal edilmesi de gündemde.

UFUK URAS'TAN ORDUEVİ TWEETİ

Hükümet, “rütbe sökme”nin kriterlerini değiştirmeyi gündeminde alırken amiraller ve orduevi konusunda siyasetçi Ufus Uras bir tweet attı. 

Uras "Orduevinde çalışma odası bile tahsis edilmiş, fikir özgürlüğü için / adına yapılan bu tür lojistik destekler ne kadar önemli"

Orduevlerinde "darbe ofisleri" mi var?

İDARİ YAPTIRIM GELİYOR

Türkiye'nin gündemini sallayan skandal bildiride imzası bulunan emekli amirallerin faydalandığı haklar da masada. Daha önce lojman, makam arabası ve koruma gibi haklardan yararlananların bu haklarının iptal edildiği açıklanmıştı. Ancak söz konusu emekli amiraller rütbeleri sökülmediği için, orduevleri ve askeri tesislerde kendilerine sağlanan haklardan yararlanmaya, TSK’ya ait bazı kurum ve kuruluşlara giriş-çıkış sağlamaya devam ediyor. Tüm bu haklarla ilgili amirallere uygulanacak idari yaptırımların neler olabileceği konusunda da çalışmalar sürüyor. 

 

 

Orduevlerinde "darbe ofisleri" mi var? ile ilgili etiketler Darbe orduevi amiral 104 amiral bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.