Ordu’da kivi hasadı başladı

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, hasat zamanı başlaya kivinin Ordu ekonomisine 70 milyon lira katkı sağlamasını beklediklerini aktardı.

Perşembe ilçesine bağlı Efirli Mahallesi'nde açıklama yapan Yılmaz, kivi hasadının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Çiftçilerin hasadın başlamasına günler kala kivileri dalında sattığını kaydeden Yılmaz, bunun üreticiler için avantaj olduğunu dile getirdi.

Ordu’da yetişen kivinin depo ömrünün uzun olması ve kendine has aroması nedeniyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendiğini aktaran Yılmaz, üreticilerin bu nedenle de kiviye ayrıca ilgi gösterdiğinin altını çizdi. Yılmaz, Ordu kivisinin pazarda aranan bir ürün olduğuna vurgulayıp vatandaşların Ordu kivisine rağbet gösterdiğini ve bu nedenle ürünün pazarlarda çok sattığını söyledi.

Devlet desteğiyle birlikte yeni kivi bahçelerinin oluşturulduğu belirten Yılmaz, "Üreticilerimiz fındığın yanında kendilerine ilave gelir sağlayan kivinin üretim alanlarını her geçen yıl artırmakta, yeni bahçeler kurmaktadır." ifadelerini kullandı.

FINDIK TARIMINA EK OLARAK KİVİDEN DE GELİR SAĞLANIYOR

Şehrin ekonomisine kivinin sağladığı katkıya da değinen Yılmaz, "Ordu'da bu sezon kivi rekoltesi yaklaşık 8 bin 500 ton. Tespitlerimize göre 70 milyon lira civarında ilimiz ekonomisine kivi üretiminden katkı sağlanmaktadır. Kivi bahçelerinin arttığını düşünürsek bu rakamın gelecek yıllarda daha da artması beklenmektedir." açıklamasını yaptı.

Yılmaz, Ordu’da kivi üretiminin sahil ve orta rakımlı yerleşimlerinde başarılı şekilde yapıldığını aktarırken, hasat yapan çiftçilerin fındıktan sonra kividen de kazanç sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ordu’da kivi hasadı başladı ile ilgili etiketler Ordu tarım Fındık kivi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.