Nüfusa oranla en yüksek vaka olan Ordu'ya yeni yasaklar!

Ordu'da koronavirüs vaka sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde çıkınca yetkililer harekete geçti. İlde yeni koronavirüs kısıtlama kararları alındı. İl Hıfzıssıhha Meclisi, vaka sayılarına karşı alınan önlemler kapsamında Ordu'da ilan edilen kısıtlamalanın detaylarını açıkladı. Buna göre toplu olarak bir araya gelinen yerlerdeki önlemler arttırıldı, apartman ve site yöneticileri uyarıldı, cenazeler 30 kişiyle sınırlandırıldı.

Ordu'da hangi kısıtlamalar var sorusu, İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı yeni kısıtlama kararı sonrası vatandaşların merak konusu oldu.

15- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının oransal olarak en fazla olduğu iller sıralamasında iki hafta önce üçüncü sırada yer alan Ordu, geçen hafta zirveye çıktı.

ORDU'DA HANGİ KISITLAMALAR VAR?

8- 14 Şubat tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller arasında ilk sırada yer alan Ordu’da, alınan kısıtlamalara, misafir kabul etme, misafirliğe gitme, taziye amaçlı ev ziyareti, gün yapma gibi sosyal faaliyetlere izin verilmemesine, apartman ve site yöneticileri vasıtasıyla apartman ve site gibi toplu yaşam yerlerinin ortak kullanım alanlarının toplu bir şekilde kullanılmasının engellenmesi, cenaze namazlarının en fazla 30 kişi ile sınırlandırılmasının da yer aldığı ek tedbirler getirildi.

 

Nüfusa oranla en yüksek vaka olan Ordu'ya yeni yasaklar! ile ilgili etiketler Ordu kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.